Pages

Vuokraisinko kirppispöydän?



kirpputori pöytä myynti
Kirpputoripöydän vuokraaminen



Myyn säännöllisesti tarpeettomia tavaroitani itsepalvelukirpputorilla ja kirjoittelen tässä omien kokemuksieni pohjalta vinkkejä.  Kirppiksellä myynti on kivaa, tarpeettomat tavarat pääsevät kiertoon ja samalla saa hieman rahaa tuhlattavaksi uusiin löytöihin :)  


Vinkkejä kirpputorimyyntiin




1. Ennen kirppispaikan vuokraamista

Tarkista kirppiksen toimintatavat sen omalta kotisivulta, sillä ne vaihtelevat eri paikoissa.  Kirpputorille on hyvä mennä paikan päälle, jotta saat varattua pöydän hyvältä paikalta. Samalla saat varattua paikan itsellesi ja myyjänumeron, jolla voit printata viivakoodilla varustetut hintalaput. Suosituimmissa paikoissa jonot saattavat olla kuukausien mittaisia, joten liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin. 

Pöytien vuokrahinnat vaihtelevat kirpputorin sekä myyntipöydän koon mukaan, keskihinnat lienevät noin 30-45e välillä. Vuokra maksetaan ensimmäisenä myyntipäivänä, ja myynnin tilitys on viimeisenä vuokrapäivänä. 

Vuokraan pöydän usein puoliksi jonkun ystäväni kanssa, jaamme pöydän ja sen vuokran puoliksi. Käymme vuoropäivinä viemässä lisää tavaraa ja siivoamassa pöytää. Se kannattaa, sillä tavaroiden valitsemiseen, kuntoon laittoon ja pöydän siivoamiseen menee yllättävän paljon aikaa!

Tavaroista yleensä, eli kannattaa huomioida menossa oleva sesonki: esim. keväällä ja kesällä talvivaatteet eivät käy kaupaksi, eikä päinvastoin.



2.Ja sitten hintalaput

Jokaiselle  tavaralle pitää kirjoittaa oma hintalappu. Kirjoita tiedot hintalappuun ohjeen mukaan ja kiinnitä se nuppineuloilla, hakaneuloilla tai teipillä tuotteeseen, niin että se pysyy. Varatessasi paikan saat mukaasi nuppineuloja. 

Kirjoita hintalappuun tietoa tuotteesta, esim. Marimekon t-paita, koko 150cm. Näin ostajan on helppo nähdä, onko tuote sopivan kokoinen. Lisäksi olen huomannut, että pöytä pysyy siistimpänä, kun hintalapusta näkee vaatteen koon, eikä niitä tarvitse ottaa pois tangolta. 

Kodin tekstiileihin, kuten pöytäliinat, verhot, lakanat on hyvä merkitä koko. Tusinakoti-blogissa Reetta vinkkasi konstista, jonka olin jo unohtanut - hän tekee pahvilappuja ja ompeli ne langalla kiinni vaatteeseen, tämä on pohjana liimattaville hintalapuille. Reetta on kirjoittanut hyvän artikkelin kirppismyynnistä, se löytyy täältä, suosittelen!

Tavaraa voi myös pussittaa tai laittaa nipppuihin, näin olen tehnyt esimerkiksi pienille muovileluille ja lehdille. Näin hinnoittelussa pääsee helpommalla ja pöytä näyttää siistimmältä. Sulje pussin suu hyvin ja tee solmi narut tiukasti, jotta tavarat säilyvät tallessa.

 

3.Hinnoittelu

Hinnoitellessa kannataa muistaa, että kysessä on kirpputori ja järkevästi hinnoitellut tuotteet liikkuvat paremmin. Hyvä  nyrkkisääntö on kysymys "mitä itse maksaisit tuotteesta"? Tavara kannataa hinnoitella niiden kunnon mukaan ja kuinka paljon se on maksanut uutena, esim. merkkivaatteet voi hinnoitella kalliimmiksi.  Kannattaa tutkiskella muiden myyjien pöytiä, jotta näet yleisen hintatason. Jos myyt käyttämättömiä vaatteita, jätä kaupan hintalaput paikoilleen, näin ostaja näkee, että vaate on uusi.


Myytävää tavaraa kannattaa olla niin paljon, että pöydän vuokra tulee varmasti kasaan, loppu jää voitoksi itselle. Jos myytävän tavaran määrä on vähäinen, ne kannattaa myydä ennemmin esim. facebookin kirppiksellä.

Minulla on aina myynnissä muutama kalliimpi tavara, jotta myynnit varmasti kattavat vuokran. Ei ole kovin kannattavaa maksaa 34e viikkovuokraa pöydästä, jos myynti on 43e ja käteen jää tuolloin 9e. 

Jos tuntuu, että jokin tavara ei näy menevän kaupaksi hintaa voi alentaa, mutta sitä varten on kirjoitettava kokonaan uusi hintalappu.. Hintalappuja, joissa hinta on muutettu ei yleensä myydä, muutenhan ihmiset tehtailisivat tee-se-itse –hintoja lappuihin. Vuokra-ajan lopussa koko pöydän tuotteet voi laittaa halutessaan alennukseen, jolloin alennus lasketaan kassalla.


Tavaroiden tulee olla siistejä ja ehjiä, ja jos hinta on alhainen esim.  koska maljakossa on halkeama, se kannattaa kirjoittaa hintalappuun. Vaatteiden silittämiinen kannattaa, sillä epäsiistit vaatteet eivät viehätä. 

Tusinakodin Reetta laittaa pöytäänsä usein myös ilmaislaatikon, samoin minullakin on joskus ollut, ja tavarat ovat saaneet uuden kodin ripeästi. 



4. Tavaroiden tuonti ja asettelu pöydälle

Vuokraamisen alkaessa tavaroiden tuontiaika on usein edellinen ilta tunti ennen sulkemista.  Usein laitan tavaroiden alle esim. vanhan pöytäliinan, silloin paikka näyttää siistimmältä ja tuo tavarat paremmin esille. Pöydässä oleva tila kannattaa hyödyntää mahdollisimman hyvin. Pöydällä oleva hylly voi olla hyvä ratkaisu, tavarat pysyvät järjestyksessä ja tilan saa paremmin käytettyä hyödyksi. Käytän koukkuja ja pyykkitelinettä tavaroiden ripustamiseen, joskus ripustan hyllykorin seinälle ja laitan sinne tavaraa esille. 

Myös alahyllylle mahtuu paljon tavaraa.Paikkaa ei kannata ahtaa liian täyteen, ennemmin kannattaa tuoda päivittäin uutta, jolloin ostajien mielenkiinto säilyy,

Henkarit saa kirppikseltä, eli omia ei kannata tuoda. Kannattaa katsoa, ettei pakkaa vaatetankoa liian täyteen. vaatteet estävät valon tulon pöytään ja pöytä on pimeä. Valitse pöytä sellaisesta kohdasta, jossa on hyvä valaistus. Monilla kirppiksillä kohtia joissa valaistus on huono, eikä se houkuttele asiakkaita tutkimaan pöytää.

Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin, miten hintalaput on kiinnitetty näkyvälle paikalle ja suurin piirtein samaan kohtaan. Näin ostajan on helppo nähdä hintalaput ja vaatteiden koot ilma, että vaatteita tarvitsee penkoa.







5. Tee pöydästä houkutteleva 

Laita parhaat tavarat hyvin esille houkuttelemaan ostajia! Hyödynnä myös pöydät seinät ja jos sinulla on päätypaikka, monilla kirppiksillä myös ulkoseinään saa ripustaa vaatteita. 




6. Siivoa ja säännöllisesti

Pöytää kannattaa käydä siivoamassa säännöllisesti riippuen siitä, miten vilkas kirpputori on. Hiljaisemmalla kirppiksellä joka toinen päivä, joissakin paikoissa käyn joka päivä. Ostajat penkovat tavaroita ja tavarat saattavat olla sekaisin, eikä sellainen pöytä ole kovin myyvä. Asiakkaat jättävät muiden myyjien tavaroita pöytääsi., harmillisin yllätys on ollut se, että joku oli jättänyt pitkän talvitakin tavaroitteni päälle niin, että koko pöytä peittyi. 









Tuossa ylläoleva kuva on omasta pöydästäni, joka on kyllä melko aneemisen näköinen, mutta menkööt nyt esimerkkinä hyllyn käytöstä. Tavaraa saisi olla enemmän ja toisella puolella olevan pöydän tavarat näkyvät oman pöytäni puolelle. Joskus laitan paikkani taustalle kankaan, jotta oma paikkani näyttää siistimmältä.


Kun käyn siivoamassa pöytääni ja usein olen samalla myytyä tavaroitani. Paikalla on usein ostajia ja monet haluavatkin tietää lisää myynnissä olevista tavaroistani. Välillä olen alentanut tavaran hintaa, kun ostaja on halunnut tinkiä ja näin sain lisää myyntiä. 




7. Kierrä kirppis, etsi kadonneet ja hinnattomat

Kannattaa kiertää katsomassa muut pöydät, sillä ostajat kuljettelevat tavaroita ympäriinsä. Hintalaput saattavat irrota, joten myös hinnattomien tavaroiden löytönurkka kannattaa tarkistaa.





8. Varaudu varkauksiin hälyttimillä


Valitettavasti varkaat liikkuvat myös kirpputoreillaKalliimpiin tavaroihin kannattaa laittaa hälyttimet, sillä ne lähtevät helposti varkaiden mukaan. Toisilla kirpputoreilla pöydän vuokraan kuuluu muutama hälytin, joissakin hälyttimistä joutuu maksamaan erikseen.

Kirpputoreilla on yleensä myös lukittavat vitriinit, joihin arvotavarat voi laittaa. Tästä peritään erillinen maksu tai tietty prosentti tavaran hinnasta. Olen laittanut esimerkiksi kalliimmat koruni vitriiniin myyntiin. Pöydässäni ei yleensä ole kovin arvokasta tavaraa myynnissä, kummallisinta kyllä pöydästäni on varastettu eniten leluja, onneksi ei mitään isoja määriä. Röyhkein varas on ollut kyllä se nuorehko nainen, joka eräällä kirppiksellä vei pöydästäni jättikassillisen lastenvaatteita kassan ohi. Hintakin oli peräti 5e, eli  toivottavasti vaatteet  menivät todella tarpeeseen.


Monilla kirppiksillä on myös oma paikkansa myytäville huonekaluille ja muille isoille tavaroille, osa perii myyntihinnasta provision.Tänne kirppikselle huonekaluja voi tuoda myyntiin ilman, että vuokraa pöydän.











Tälläkin kirpputorilla on paikka ilmaisille tavaroille, näihin myyjät voivat laittaa myymättä jääneitä tavaroitaan, tämä on meikäläisen suosikkipaikka! Olen tehnyt noista laatikoista paljon hyviä löytöjä: leluja, kirjoja, videoita jne.Tällä kertaa mukaan lähti alemmassa kuvassa oleva violetin värinen lasten pusero, se ei ollut kelvannut kenellekään parin viikon aikana. Tässä näkee myös hyvin kuinka paljon kirjoja on tarjolla ilmaiseksi, minusta turhaan jotkut pahastuvat kirjojen käyttöä uusiomateriaalina. Vien noihin laatikoihin itsekin välillä sellaista tavaraa, jota en jaksa lähteä myymään, yleensä ne ovat päässeet uuteen kotiin aika pian.



Haa, ilmaisia tavaroita!





Viime talvena vein tuohon Fidasta eurolla ostamani  lasten sukset, jotka olivat jo menneet pieneksi. Jäin paikalle penkomaan tavaroita, josko löytäisin sieltä jotain tarpeelllista jaian viereeni tuli isoäiti, joka katseli suksia. Hän oli etsinyt suksia lapsenlapselleen jo monelta kirppikseltä ja tuli niin iloiseksi kun löysi nuo sivakat, sillä joululoma oli tulossa, ja lapsenlapsi oli tulossa Saksasta Suomeen vierailulle. Maassa oli paljon lunta ja sukset olivat tietenkin tehneet kauppansa joka paikassa ja ne oli myyty loppuun. Minä puolestani löysin ilmaisia videoita lomalla katselemiseen:)

Nämä  kuvat olen ottanut Keravan kävelykadulla olevalta Kyläkirppikseltä (nyttemin lopetettu), kiitos Esalle luvasta kuvien ottamiseen! 

Nämä hyvät ohjeet onvat Suomen kirpputorit -sivulta, he puolestaan ovat käyttäneet pohjana tekstille Kirppismaailman ohjeita (kiitos julkaisuluvasta!).

  1. Pidä myyntipaikka siistinä. Käy 2-3 päivän välein tarkistamassa myyntipaikan “kunto”.
    Pistäydy säännöllisin väliajoin siistimässä kirpputoripöytääsi ja vaihtelemassa järjestystä. Hyvin hoidettu ja siistissä kunnossa pidetty myyntipöytä houkuttelee enemmän asiakkaita. Pelkästään tavaroiden paikkaa muuttamalla saa aikaan uutta tuoretta ilmettä, jolla voi olla suuri vaikutus myyntiin!
  2. Älä laita myyntipaikkaasi liian täyteen tavaraa.
    Ei ole tarpeen laittaa kaikkia tavaroita heti esille. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna on helpompaa ja miellyttävämpää tutkailla myyntipöydällä olevia tuotteita, mikäli niitä on maltillisesti eikä ylitsepursuavasti.
  3. Tuo uusia tavaroita muutaman päivän välein.
    Kannattaa tuoda tavaraa lisää menekin mukaan. Mikäli pidät pöytääsi siistissä kunnossa ja tuotteesi ovat kiinnostavia, niin monet kirpparikävijät tulevat kyllä tarkastamaan pöytäsi tarjonnan myös muina päivinä.
  4. Laita parhaat tuotteet parhaalle paikalle.
    Pyri siihen, että houkuttelevimman näköiset tavarat olisivat hyvin esillä, sillä ne ovat myyntivaltteja jotka saavat asiakkaan mielenkiinnon heräämään. On myös hyvä asettaa kirjat, elokuvat ja cd-levyt myyntipöydälle riviin pystyasentoon, selkäpuoli asiakkaaseen päin. Helpottaa huomattavasti etsimistä, jos tavaroita ei ole vain pinottu päällekäin.
  5. Laita tuotteet kotona hyvään myyntikuntoon.
    Asettele tuotteet siististi kuljetuslaatikoihin siten, että ne eivät pääse vaurioitumaan. On hyvä hinnoitella tuotteet jo valmiiksi kotona
  6. Tuo vain siistejä ja puhtaita tuotteita.
    Reikäiset, rikkinäiset ja likaiset tuotteet harvoin houkuttelevat ostamaan. Pyri viemään myyntiin laadukkaita tuotteita, joista on iloa pitkään uudelle omistajalleen. Mutta on kuitenkin olemassa sellaisia ihmisiä, jotka varta vasten hakevat kirpputoreilta hieman elämää nähneitä tuotteita, joita voivat korjata tai tuunata. Tällaiset tuotteet voi esimerkiksi laittaa hieman syrjempään, ja kirjoittaa tuotelappuun tavarassa olevan mahdollisen vian. Laita näille tuotteille extraedullinen hinta.
  7. Hinnottele tavarat edullisin “kirpputorihinnoin”.
    Anna hinnoittelun elää. Jos tavara ei mene kaupaksi, niin muuta hintalapussa olevaa hintaa. Ylihinnoittelu ei ole suositeltavaa. Yritä pitää mielessä se seikka, että kirpputorien tarkoituksena on antaa tavaroille uusi elämä, eikä tuotteilla tienaaminen.
  8. Tarkasta käydessäsi, että tuotteissa on hintalaput. Hintalaputtomia tuotteita ei myydä.
    Joissain kirpputoreissa on käytössä tarrapintaiset hintalaput; mikäli epäilet että lappu ei kestä tuotteessa, niin laita lisäksi nuppineula. Vaikka miten nätisti pyytäisit kassalla olevalta myyjältä, niin fakta on että hintalaputtomia tuotteita ei voi myydä.
  9. Tee tarjouskasseja leluista, lehdistä jne. Käytä aina läpinäkyviä kasseja.
    Pakettien ei kuitenkaan kannata olla liian suuria, sillä voi olla että osa paketin tavaroista on tarpeettomia tulevalle omistajalleen. Voit myös esimerkiksi tehdä koruista pieniä yhteensopivia settejä ja laittaa ne minigrip- pusseihin. Setit voi laittaa esille vaikkapa johonkin hauskaan rasiaan tai koriin.
  10. Palvelupakettien hyödyntäminen.
    Joissain kirpputoreissa on käytössä kiireisten ja ei niin viitseliäiden ihmisten urakkaa helpottavia palvelupaketteja. Täyden palvelun pakettiin kuuluu, että tuotteet hinnoitellaan ja sinun ei myöskään tarvitse itse huolehtia esillepanosta tai pöydän siistimisestä. Myyntijakson loputtua voi pyynnöstä saada myymättä jääneet tuotteet pussitettuina tai vaihtoehtoisesti kirpputorin henkilökunta toimittaa ne hyväntekeväisyyteen avustusjärjestöjen kautta.




Lopuksi vielä muutama oiva ajatus,  nämäkin ovat Suomen kipputorit -sivulta: 


Kulutuksen vähentäminen ja kierrättäminen ovat ympäristötekoja. 

Myymällä tavaraa kierrätät myös hyvää mieltä!


Jos teillä tulee mieleen jotakin, joka on jäänyt mainitsematta, laittakaa ihmeessä kommenttiä! 

Edit. Jonas käsittelee Rottalife-bloginsa artikkelissa kirppismyyntiä, mm. mitkä ovat pöytäkirppismyynnin edut ja haitat, milloin kannattaa valita nettikirppis pöydän sijaan. Suosittelen, olen näitä itsekin pohtinut mielessäni ja ainakin omaa ajatteluani selkiytti kun joku oli raapustanut faktat puolestani esiin kokonaisuudeksi (tai eihän oikeasti voi sanoa raapustaa, kun koneella kirjoitetaan :D ).

Juttu löytyy klikkaamalla tästä Rottalife.


Ja vielä Tusinakodin vinkit kirppismyyntiin täällä

9 comments:

Villisilli said...

Hyödyllisiä ohjeita :-) yhdestä kohdasta olen kuitenkin eri mieltä.. eli itse ostan kyllä jo kesällä talvikampetta ja päin vastoin. Kun ostaa suurimman osan vaatteista itselle ja lapsille kirppiksiltä, on hyvä ennakoida, jotta esim kesän tullessa on mekot ja bikinit jo valmiina kaapissa:-)

anna arsniva said...

Moi, multa joutaisi 50-60 C-kasettia kiertoon, jos joku haluaa käyttää nauhoja askartelussa tms. Olen huudellut tästä twitterissä ja G+ssa ilman suurempia tuloksia. Missähän huutelisin niin että joku askartelija tai käsityöläinen huomaisi? En kuitenkaan postita nauhoja, voin luovuttaa ne manuaalisesti Hgissä.

Kuitin koivu said...

Minulla on noihin hintalappujen kiinnittämiseen oiva systeemi. Vahvistan pienellä tiepinpalalla lapun johon laitan neulalla kalastajanlangan ja sillä kiinnitän lapun vaatteeseen sellaiseen kohtaan ettei se vahingoita itse vaatetta. On ehkä vähän hidas, mutta laput pysyvät hyvin eikä neulat pistele.

Varastelu kirppiksiltä on ikävää. Viimeksi mulla oli pöytä toukokuussa. Poika laittoi sormiskeittejä myyntiin, teki niistä paketit, jotka oli törkeästi rikottu ja otettu skeittejä. Myös lasten vaatteita oli hävinnyt.

Lea/kiertoidea said...

Kiitos Villisilli kommentista! Kyllä mäkin ostelen tavaroita ennakkooon, silloin ne ovat halvimmillaan :) Mutta yritin esim. tuossa maaliskuun puolessavälissä myydä t-paitoja, aika halvallakin - eivät menneet kaupaksi. Nyt sitten kesällä olen myynyt kaikki ja tietty kovemmalla hinnalla, heh.

Lea/kiertoidea said...

Noi C-kasetit ovat kyllä hyvää matskua! Kannattaisi ehkä kokeilla vielä laittaa tuonne Kiepauksen facebook:iin tarjolle, ja sitten Kiepauksen kierrätysyrityksille tarkoitetulle sivulle, jälkimmäiseen on linkki tuossa edellisessä postauksessa. Toivotaan että joku tarvitseva löytäisi ne :)

Lea/kiertoidea said...

Hintalappustysteemisi kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla :) Mulla vain on niin alhaiset hinnat, että tavaraa menee koko ajan aika vauhtia. Lappujen tekemiseen menee aika lailla aikaa, eli koitan selvitä siitä mahdollisimman nopeasti.

Aarnilintu said...

Ohjeissa on paljon hyviä pointteja. Ja hienoa, että niitä on kerätty yhteen paikkaan selkeästi esille. Ajatus siitä, että kirpputorit eivät ole rahastusta vaan sitä varten, että tavarat pääsevät oikeasti käyttöön, on mielestäni koko jutun juoni. Itsekin juuri tänään yhdellä itsepalvelukirppiksellä käyneenä tykkään paikoista, joissa hinnat eivät päätä huitele. Silloin tulee usein ostettua kyllä myös jotain sellaista, joka ei ehkä ollutkaan ihan niin sopiva tarkoitukseensa kuin oli alunperin ajatellut. Mutta silloin siitä voi joko itse tehdä jotain muuta tai laittaa sen uudelleen kiertoon.

P.S. Pinterestiin keräämäsi kuormalavojen kierrätysideat olivat niin mainioita, että jos sopii, laittelen sinne linkin huomisesta postauksestani, jossa kuormalavat myös vilahtavat.

Lea/kiertoidea said...

Kiitos kommentista Aarnis, saman suuntaisia ovat munkin ajatukset. Ja juuri tänä aamulla ajattelin tuota samaa juttua, eli sitä että epäonnistunut ostos ei kirpaise niin kovasti, jos sen on ostanut halvemmalla kirppikseltä.

Juu, kyllä se sopii :) Suosittelen erityisesti linkittämään sen kanadalaisen videon, se on aika huikea, itse asiassa iso osa Pinterestissä olevia kuvia on sieltä peräisin.

anna arsniva said...

Lea, en ole Facebookissa. Kiepauksen wiki on aika hankala, enkä saanut tarjolla-taulukkoon lisättyä mitään. Laitoin sitten viesteihin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...