Pieniä löytöjä - A few findings

kiertoidea

Pieniä löytöjä Helsingistä: Kiasman myymälästä ostetut kierrätyskynät, nämä on tehty materiaaleista jotka muuten päätyisivät kaatopaikalle. The Remarkable Eco-Factory tekee  näitä kyniä CD-levyjen kansista, muovimukeista ja pakkausjätteestä, myös pakkaus on kierrätysmateriaalia. Kolmen kynän setti maksoi 3,90e, johon kaverini kommentoi että ovatpa kalliita. No, kyllä Tiimarista saa kyniä halvemmalla, mutta nämä ovat aika hyvälaatuisia ja olen valmis maksamaan siitä. Ja joka kerta kun käytän kyniä, ajattelen että olen omalla valinnallani säästänyt maailman puuvarantoja edes kolmen lyjykynän verran :) Hyvä mieli omasta valinnasta kantaa paljon pidemmälle kuin se, että olisin säästänyt pari euroa. Kynät on valmistettu Euroopassa, joten niiden kuljetusmatkakin on lyhyt.

Tässä linkki tuonne valmistajan sivulle, nettikaupasta saa muuten tilattua tuotteita ja ne ovat halvempia kuin Suomesta ostettuna. Tarjolla on paljon erilaisia tuotteita:

remarkable (kyseisiä kyniä ei ole enää tuotannossa)

Some findings on my trip to Helsinki: three pencils made from recycled materials - CD cases, plastic cups and packaging, produced in UK.  Those pencils were a little pricey 3,90e for three pieces. But at least I have saved a piece of a three, which gives me more pleasure than saving some money.  The Remarkable Eco-Factory has a big scale of products which can be bought from their online shop.


kiertoidea

Roskalavalta löytyi puolestaa useampi metri tätä nauhaa, tuo on varmaankin ollut sitomassa kuormaa. Hieman jäykkää, mutta muuten hyvää kassien hihnoihin, tästähän riittää moneen kassiin!

Several meters ribbon was found in a dumpster, good for making bag straps. Great!
7 comments:

Purnauskis said...

Onpas kiva, että tuollaisia tehdään. Sen lisäksi, että säästää ehkä hiukan luonnonvaroja, niin oppii ehkä arvostamaan sitä kynää, jolla kirjoittaa - minulla tahtoo löytyä kyniä sieltä ja täältä ja jokaisen laukun pohjalta. On sekin turhaa, että niitä kyniä sitten lojuu käyttämättömänä, ja silti usein pitää ostaa uusi, kun ei satu "juuri nyt kun tarvitsee" olemaan kynää mukana.

Villisilli said...

Hyvät löydöt, molemmat. Roskalavalöydöt lämmittää erityisesti mieltä; voi pelastaa jotain, joka on jo matkalla pois..

Lea - kiertoidea said...

Totta turiset, olen miettinyt tuota samaa asiaa monta kertaa viime aikoina. Olemme niin tottuneet siihen, että tavaran voi helposti korvata toisella. Näistä kynistä tulee pidettyä paremmin huolta :)

Lea - kiertoidea said...

Niin olivat, ja pelastuivat edes nuo nauhat, jotka saavat vielä uuden tehtävän :)

Elina said...

Nykyään on kyllä mukava huomata, että melkein kaiken saa kierrätettynä kunhan malttaa odottaa. Kirppareilta löytää aivan kaikkea ja kaupoissakin alkaa kivasti olla vaihtoehtoja. Ja tosiaan mielellään maksaa enemmän, kun tietää saavansa jotain mistä luonto ei kuormitu lisää.

Lea - kiertoidea said...

... on, on, kiertely kirppiksillä on kivaa, ja voi sitä onnen hetkeä kun sen kaivatun ja tarpeellisen tavaran löytää:) Esim. omaa leivänpaahdintani etsiskelin vuoden ajan, lopulta löysin kirpparilta lähes uuden Mikki Hiiri -paahtimen, hintakin oli puolet kaupan hinnasta.

Tämä alkaakin jo lähennellä filosofista keskustelua - kumpi on suurempi onni: se, että saa jotakin nopeasti ja helposti, vai että sen tavoittamiseksi näkee aikaa ja vaivaa??? Tietty aina ei voi odotella, esimerkiksi jos jokin tärkeä kodinkone hajoaa.

VK said...

Ulkonäöltään nuo kierrätyskynät voittavat kaikki halpakaupan "kimallukset" mennen tullen! Kiitos muuten vinkistä. Poikkeanpa myymälässä, kun seuraavan kerran liikuskelen Kiasman nurkilla.