Vuokraisinko kirppispöydän?kirpputori pöytä myynti
Kirpputoripöydän vuokraaminen
Kuva-kiertoidea


Olen ollut usein myymässä itsepalvelukirpputorilla tarpeettomia tavaroitani ja kirjoittelen tässä omia kokemuksiani ja vinkkejä siitä, mikä mielestäni toimii hyvin.  Kirppiksellä myynti on niin kivaa, tarpeettomat tavarani pääsevät kiertoon ja samalla saan hieman rahaa tuhlattavaksi uusiin löytöihin :)  Tässä alussa on siis omia ajatuksia ja tuossa jäljempänä ovat hyvät ohjeet, jotka löysin  Suomen kirpputorit -sivulta. 


Vinkkejä kirpputorimyyntiin


Ennen kirppispaikan vuokraamista


Ensin kannattaa tarkistaa kyseisen kirppiksen toimintatavat sen omalta kotisivulta, sillä esimerkiksi hintalappujen malli vaihtelee hieman eri kirpputoreillla. Myös pöytien vuokrahinnat vaihtelevat kirpputorin sekä myyntipöydän koon mukaan, keskihinnat lienevät noin 30-45e välillä. Kannattaa käydä paikan päällä valitsemassa pöytä ja varata se. Vuokra maksetaan ensimmäisenä myyntipäivänä, ja myynnin tilitys on viimeisenä päivänä. Usein kanssani myymässä on ollut joku kavereistani, jonka kanssa olemme jakaneet pöydän puoliksi. Puolitamme siis pöydän vuokran, käymme vuoropäivinä tuomassa lisää tavaraa ja siivoamassa pöytää. Se kannattaa, sillä tavaroiden valitsemiseen, kuntoon laittoon ja pöydän siivoamiseen menee yllättävän paljon aikaa!

Myyntiä varten jokaiselle  tavaralle pitää kirjoittaa oma hintalappu. Ohjeet niiden tekoon löytyvät kirpputorien omilta sivuilta, useimmilta löytyy myös valmis tulostettava pohja johon tarvittavat tiedot on helppo kirjoittaa. Kirjoita tiedot hintalappuun ohjeen mukaan ja kiinnitä se nuppineuloilla, hakaneuloilla tai teipillä tuotteeseen, niin että se pysyy.  Ei niiteillä, sillä lappuja on vaikea saada irti. Varatessasi paikan saat mukaasi nuppineuloja. 
Kirpputoritavaroiden hinnoittelu


Myytävää tavaraa kannattaa olla niin paljon, että pöydän vuokra tulee varmasti kasaan, loppu jää voitoksi itselle. Hinnoittelusta sen verran, että minulla on aina mukana muutama kalliimpi tavara, jotta myynnistä saadut tulot kattavat vuokran. Ei ole kovin kannattavaa maksaa 34e viikkovuokraa pöydästä, jos viikon myynti on 43e, tuolloin käteen myynnistä jää 9e. Jos tuntuu, että jokin tavara ei näy menevän kaupaksi, hintaa voi alentaa. Jos tuotteen hinta muuttuuu myyntiaikana, tuotteelle tulee tehdä kokonaan uusi lappu. Hintalappuja, joissa hinta on muutettu ei yleensä myydä, muutenhan ihmiset tehtailisivat tee-se-itse –hintoja lappuihin.

Kannattaa huomioida menossa oleva sesonki: esim. keväällä ja kesällä talvivaatteet eivät käy kaupaksi, eikä päinvastoin. Tavaroiden tulee olla siistejä ja ehjiä, ja jos hinta on alhainen esim.  koska maljakossa on halkeama, se kannattaa kirjoittaa hintalappuun. 
Tavaroiden tuonti ja asettelu myyntipaikalle


Tavaroiden tuontiaika on usein edellinen ilta tunti ennen sulkemista. Pöydässä oleva tila kannattaa hyödyntää mahdollisimman hyvin. Pöydällä oleva hylly voi olla hyvä ratkaisu, tavarat pysyvät siinä paremmin järjestyksessä ja tilan saa paremmin käytettyä hyödyksi. Käytän koukkuja ja pyykkitelinettä tavaroiden ripustamiseen, joskus ripustan hyllykorin seinälle ja laitan sinne tavaraa esille. Myös alahyllylle mahtuu paljon tavaraa. Usein laitan tavaroiden alle esim. vanhan pöytäliinan, silloin paikka näyttää siistimmältä ja tuo tavarat paremmin esille. Paikkaa ei kuitenkaan kannata ahtaa liian täyteen, ennemmin kannattaa tuoda aina silloin tällöin jotain uutta, jotta ostajien mielenkiinto säilyy,

Henkarit saa kirppikseltä, eli omia ei kannata tuoda. Kannatta katsoa, ettei pakkaa vaatetankoa liian täyteen. Harva jaksaa penkoa liian ahdasta pöytää, lisäksi liiat vaatteet estävät valon tulon pöytään ja pöytä on pimeä. Muutenkin pöytä kannattaa valita sellaisesta kohdasta, jossa on hyvä valaistus. Monilla kirppiksillä kohtia joissa valaistus on huono, eikä se houkuttele asiakkaita tutkimaan pöytää.

kiertoideaPöytä kannattaa siivota säännöllisesti


Pöytää kannattaa käydä siivoamassa säännöllisesti, riippuen siitä kuinka vilkas kirpputori on. Hiljaisemmalla kirppiksellä joka toinen päivä, joissakin paikoissa käyn joka päivä.Ostajat penkovat tavaroita ja tavarat saattavat olla sekaisin, eikä sellainen pöytä ole kovin myyvä. Siivoamassa kannattaa käydä myös siksi, että asiakkaat jättävät muiden myyjien tavaroita pöytääsi. Harmillisin yllätys on ollut se, että joku oli jättänyt pitkän talvitakin tavaroitteni päälle niin, että tavarat peittyivät. Kannattaa kiertää katsomassa muut pöydät, sillä ostajat kuljettelevat tavaroita ympäriinsä. Hintalaput saattavat irrota, joten myös hinnattomien tavaroiden löytönurkka kannattaa tarkistaa.

kiertoideaNämä  kuvat olen ottanut Keravan kävelykadulla olevalta Kyläkirppikseltä (nyttemin lopetettu), kiitos Esalle luvasta kuvien ottamiseen!  Tuossa ylläoleva kuva on omasta pöydästäni, joka on kyllä melko aneemisen näköinen, mutta menkööt nyt esimerkkinä hyllyn käytöstä. Tavaraa saisi olla enemmän ja toisella puolella olevan pöydän tavarat näkyvät oman pöytäni puolelle. Joskus laitan paikkani taustalle kankaan, jotta oma paikkani näyttää siistimmältä.
Varaudu varkauksien varaalta hälyttimillä


Valitettavasti varkaat liikkuvat myös kirpputoreillaKalliimpiin tavaroihin kannattaa laittaa hälyttimet, sillä ne lähtevät helposti varkaiden mukaan. Toisilla kirpputoreilla pöydän vuokraan kuuluu muutama hälytin, joissakin hälyttimistä joutuu maksamaan erikseen. Kirpputoreilla on yleensä myös lukittavat vitriinit, joihin arvotavarat voi laittaa. Tästä peritään erillinen maksu tai tietty prosentti tavaran hinnasta. Olen laittanut esimerkiksi kalliimmat koruni vitriiniin myyntiin. Pöydässäni ei yleensä ole kovin arvokasta tavaraa myynnissä, kummallisinta kyllä   pöydästäni on varastettu eniten leluja, onneksi ei mitään isoja määriä. Röyhkein varas on ollut kyllä se nuorehko nainen, joka eräällä kirppiksellä vei pöydästäni jättikassillisen lastenvaatteita kassan ohi. Hintakin oli peräti 5e, eli  toivottavasti vaatteet  menivät todella tarpeeseen.


Monilla kirppiksillä on myös oma paikkansa myytäville huonekaluille ja muille isoille tavaroille, osa perii myyntihinnasta provision.Tänne kirppikselle huonekaluja voi tuoda myyntiin ilman että vuokraa pöydän.kiertoidea
Tälläkin kirpputorilla on paikka ilmaisille tavaroille, näihin myyjät voivat laittaa myymättä jääneitä tavaroitaan, tämä on meikäläisen suosikkipaikka! Olen tehnyt noista laatikoista paljon hyviä löytöjä: leluja, kirjoja, VHS-videoita jne.Tällä kertaa mukaan lähti alemmassa kuvassa oleva violetin värinen lasten pusero, ei ollut kelvannut kenellekään parin viikon aikana. Tässä näkee myös hyvin kuinka paljon kirjoja on tarjolla ilmaiseksi, minusta turhaan jotkut pahastuvat kirjojen käyttöä uusiomateriaalina. Vien noihin laatikoihin itsekin välillä sellaista tavaraa, jota en jaksa lähteä myymään, yleensä ne ovat päässeet uuteen kotiin aika pian.Haa, ilmaisia tavaroita!
kiertoidea
Viime talvena vein tuonne lasten sukset, jotka olivat jo menneet pieneksi, olin ostanut ne FIDAsta eurolla. Jätin sukset laatikon viereen ja jäin penkomaan tavaroita, josko löytäisin sieltä jotain itsellenikin. Pian viereeni tuli isoäiti, joka katseli suksia. Hän oli etsinyt suksia lapsenlapselleen jo monelta kirppikseltä ja tuli niin iloiseksi kun löysi nuo sivakat, sillä joululoma oli tulossa, ja lapsenlapsi oli tulossa Saksasta Suomeen vierailulle. Maassa oli paljon lunta ja sukset olivat tietenkin tehneet kauppansa joka paikassa ja ne oli myyty loppuun. Minä taas puolestani löysin ilmaisia videoita lomalla katselemiseen:)Nämä hyvät ohjeet on kopioitu Suomen kirpputorit -sivulta, he puolestaan ovat käyttäneet pohjana tekstille Kirppismaailman ohjeita.

 1. Pidä myyntipaikka siistinä. Käy 2-3 päivän välein tarkistamassa myyntipaikan “kunto”.
  Pistäydy säännöllisin väliajoin siistimässä kirpputoripöytääsi ja vaihtelemassa järjestystä. Hyvin hoidettu ja siistissä kunnossa pidetty myyntipöytä houkuttelee enemmän asiakkaita. Pelkästään tavaroiden paikkaa muuttamalla saa aikaan uutta tuoretta ilmettä, jolla voi olla suuri vaikutus myyntiin!
 2. Älä laita myyntipaikkaasi liian täyteen tavaraa.
  Ei ole tarpeen laittaa kaikkia tavaroita heti esille. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna on helpompaa ja miellyttävämpää tutkailla myyntipöydällä olevia tuotteita, mikäli niitä on maltillisesti eikä ylitsepursuavasti.
 3. Tuo uusia tavaroita muutaman päivän välein.
  Kannattaa tuoda tavaraa lisää menekin mukaan. Mikäli pidät pöytääsi siistissä kunnossa ja tuotteesi ovat kiinnostavia, niin monet kirpparikävijät tulevat kyllä tarkastamaan pöytäsi tarjonnan myös muina päivinä.
 4. Laita parhaat tuotteet parhaalle paikalle.
  Pyri siihen, että houkuttelevimman näköiset tavarat olisivat hyvin esillä, sillä ne ovat myyntivaltteja jotka saavat asiakkaan mielenkiinnon heräämään. On myös hyvä asettaa kirjat, elokuvat ja cd-levyt myyntipöydälle riviin pystyasentoon, selkäpuoli asiakkaaseen päin. Helpottaa huomattavasti etsimistä, jos tavaroita ei ole vain pinottu päällekäin.
 5. Laita tuotteet kotona hyvään myyntikuntoon.
  Asettele tuotteet siististi kuljetuslaatikoihin siten, että ne eivät pääse vaurioitumaan. On hyvä hinnoitella tuotteet jo valmiiksi kotona
 6. Tuo vain siistejä ja puhtaita tuotteita.
  Reikäiset, rikkinäiset ja likaiset tuotteet harvoin houkuttelevat ostamaan. Pyri viemään myyntiin laadukkaita tuotteita, joista on iloa pitkään uudelle omistajalleen. Mutta on kuitenkin olemassa sellaisia ihmisiä, jotka varta vasten hakevat kirpputoreilta hieman elämää nähneitä tuotteita, joita voivat korjata tai tuunata. Tällaiset tuotteet voi esimerkiksi laittaa hieman syrjempään, ja kirjoittaa tuotelappuun tavarassa olevan mahdollisen vian. Laita näille tuotteille extraedullinen hinta.
 7. Hinnottele tavarat edullisin “kirpputorihinnoin”.
  Anna hinnoittelun elää. Jos tavara ei mene kaupaksi, niin muuta hintalapussa olevaa hintaa. Ylihinnoittelu ei ole suositeltavaa. Yritä pitää mielessä se seikka, että kirpputorien tarkoituksena on antaa tavaroille uusi elämä, eikä tuotteilla tienaaminen.
 8. Tarkasta käydessäsi, että tuotteissa on hintalaput. Hintalaputtomia tuotteita ei myydä.
  Joissain kirpputoreissa on käytössä tarrapintaiset hintalaput; mikäli epäilet että lappu ei kestä tuotteessa, niin laita lisäksi nuppineula. Vaikka miten nätisti pyytäisit kassalla olevalta myyjältä, niin fakta on että hintalaputtomia tuotteita ei voi myydä.
 9. Tee tarjouskasseja leluista, lehdistä jne. Käytä aina läpinäkyviä kasseja.
  Pakettien ei kuitenkaan kannata olla liian suuria, sillä voi olla että osa paketin tavaroista on tarpeettomia tulevalle omistajalleen. Voit myös esimerkiksi tehdä koruista pieniä yhteensopivia settejä ja laittaa ne minigrip- pusseihin. Setit voi laittaa esille vaikkapa johonkin hauskaan rasiaan tai koriin.
 10. Palvelupakettien hyödyntäminen.
  Joissain kirpputoreissa on käytössä kiireisten ja ei niin viitseliäiden ihmisten urakkaa helpottavia palvelupaketteja. Täyden palvelun pakettiin kuuluu, että tuotteet hinnoitellaan ja sinun ei myöskään tarvitse itse huolehtia esillepanosta tai pöydän siistimisestä. Myyntijakson loputtua voi pyynnöstä saada myymättä jääneet tuotteet pussitettuina tai vaihtoehtoisesti kirpputorin henkilökunta toimittaa ne hyväntekeväisyyteen avustusjärjestöjen kautta.
Lopuksi vielä muutama oiva ajatus,  jotka nämäkin ovat tuolta Suomen kipputorit -sivulta: 


Kulutuksen vähentäminen ja kierrättäminen ovat ympäristötekoja. 
Myymällä tavaraa kierrätät myös hyvää mieltä!


Jos teillä tulee mieleen jotakin, joka on jäänyt mainitsematta, laittakaa ihmeessä kommenttiä! 

Edit. Jonas käsittelee Rottalife-bloginsa artikkelissa kirppismyynti, esimerkiksi mitkä ovat pöytäkirppimyynnin edut ja haitat, milloin kannattaa valita nettikirppis pöydän sijaan. Suosittelen, olen näitä itsekin pohtinut mielessäni ja ainakin omaa ajatteluani selkiytti kun joku oli raapustanut faktat puolestani esiin kokonaisuudeksi (tai eihän oikeasti voi sanoa raapustaa, kun koneella kirjoitetaan :D ).

Juttu löytyy klikkaamalla tästä Rottalife.

9 comments:

Villisilli said...

Hyödyllisiä ohjeita :-) yhdestä kohdasta olen kuitenkin eri mieltä.. eli itse ostan kyllä jo kesällä talvikampetta ja päin vastoin. Kun ostaa suurimman osan vaatteista itselle ja lapsille kirppiksiltä, on hyvä ennakoida, jotta esim kesän tullessa on mekot ja bikinit jo valmiina kaapissa:-)

anna arsniva said...

Moi, multa joutaisi 50-60 C-kasettia kiertoon, jos joku haluaa käyttää nauhoja askartelussa tms. Olen huudellut tästä twitterissä ja G+ssa ilman suurempia tuloksia. Missähän huutelisin niin että joku askartelija tai käsityöläinen huomaisi? En kuitenkaan postita nauhoja, voin luovuttaa ne manuaalisesti Hgissä.

Kuitin koivu said...

Minulla on noihin hintalappujen kiinnittämiseen oiva systeemi. Vahvistan pienellä tiepinpalalla lapun johon laitan neulalla kalastajanlangan ja sillä kiinnitän lapun vaatteeseen sellaiseen kohtaan ettei se vahingoita itse vaatetta. On ehkä vähän hidas, mutta laput pysyvät hyvin eikä neulat pistele.

Varastelu kirppiksiltä on ikävää. Viimeksi mulla oli pöytä toukokuussa. Poika laittoi sormiskeittejä myyntiin, teki niistä paketit, jotka oli törkeästi rikottu ja otettu skeittejä. Myös lasten vaatteita oli hävinnyt.

Lea - kiertoidea said...

Kiitos Villisilli kommentista! Kyllä mäkin ostelen tavaroita ennakkooon, silloin ne ovat halvimmillaan :) Mutta yritin esim. tuossa maaliskuun puolessavälissä myydä t-paitoja, aika halvallakin - eivät menneet kaupaksi. Nyt sitten kesällä olen myynyt kaikki ja tietty kovemmalla hinnalla, heh.

Lea - kiertoidea said...

Noi C-kasetit ovat kyllä hyvää matskua! Kannattaisi ehkä kokeilla vielä laittaa tuonne Kiepauksen facebook:iin tarjolle, ja sitten Kiepauksen kierrätysyrityksille tarkoitetulle sivulle, jälkimmäiseen on linkki tuossa edellisessä postauksessa. Toivotaan että joku tarvitseva löytäisi ne :)

Lea - kiertoidea said...

Hintalappustysteemisi kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla :) Mulla vain on niin alhaiset hinnat, että tavaraa menee koko ajan aika vauhtia. Lappujen tekemiseen menee aika lailla aikaa, eli koitan selvitä siitä mahdollisimman nopeasti.

Aarnilintu said...

Ohjeissa on paljon hyviä pointteja. Ja hienoa, että niitä on kerätty yhteen paikkaan selkeästi esille. Ajatus siitä, että kirpputorit eivät ole rahastusta vaan sitä varten, että tavarat pääsevät oikeasti käyttöön, on mielestäni koko jutun juoni. Itsekin juuri tänään yhdellä itsepalvelukirppiksellä käyneenä tykkään paikoista, joissa hinnat eivät päätä huitele. Silloin tulee usein ostettua kyllä myös jotain sellaista, joka ei ehkä ollutkaan ihan niin sopiva tarkoitukseensa kuin oli alunperin ajatellut. Mutta silloin siitä voi joko itse tehdä jotain muuta tai laittaa sen uudelleen kiertoon.

P.S. Pinterestiin keräämäsi kuormalavojen kierrätysideat olivat niin mainioita, että jos sopii, laittelen sinne linkin huomisesta postauksestani, jossa kuormalavat myös vilahtavat.

Lea - kiertoidea said...

Kiitos kommentista Aarnis, saman suuntaisia ovat munkin ajatukset. Ja juuri tänä aamulla ajattelin tuota samaa juttua, eli sitä että epäonnistunut ostos ei kirpaise niin kovasti, jos sen on ostanut halvemmalla kirppikseltä.

Juu, kyllä se sopii :) Suosittelen erityisesti linkittämään sen kanadalaisen videon, se on aika huikea, itse asiassa iso osa Pinterestissä olevia kuvia on sieltä peräisin.

anna arsniva said...

Lea, en ole Facebookissa. Kiepauksen wiki on aika hankala, enkä saanut tarjolla-taulukkoon lisättyä mitään. Laitoin sitten viesteihin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...