Askartelua lapsille. Osa 2: Makramee avaimenperä

Avaimenperä makrameella
Makramee on nykyään todella suosittu tekniikka toteuttaa mm. seinävaatteita ja amppeleita. Tässä ohje helppoon avaimenperään, sen avulla voit tutustua perussolmun tekemiseen. Avaimenperiin käyvät parhaiten luonnonmateriaalista tehdyt narut, jotka eivät ole liukkaita. Tässä työssä ole käyttänyt Motonetistä ostettua tiukkakierteistä puuvillanarua. Myös puuvillalangat käyvät, nauhasta tulee silloin ohuempi ja niistä voit tehdä vaikka rannekorun, johon voi pujotella helmiä. 

Ohjeet solmuun löytyvät alempana tekstissä. 
Tulostettavan PDF-ohjeen löydät klikkaamalla tästä.Tarvitset kaksi narua


Näin teet aloitussolmun: Taita naru kahtia keskeltä siten, että molemmat narut ovat yhtä pitkiä. Pujota lenkki renkaan läpi ja pujota narujen päät lenkistä läpi. Kiristä.

Kiinnitä narut renkaaseen siten, että lyhyt naru tulee keskelle. Kiinnitä rengas esim. tuoliin tai teippaa se pöytään kiinni.


Aloita solmujen teko (ohje alempana)

Etene tehden solmuja, kunnes naruja on jäljellä n. 7 cm. 
Tee loppuun hevosenhäntäsolmu eli tee naruista lenkki, jonka läpi pujotat punomatta jääneen lopun. Leikkaa narujen päät tasaiseksi.
OHJE:
Tässä näet kaksi eri tapaa solmia makrameeta, joista toiseen muodostuu spiraali, vaikka perussolmu on samanlainen.

Aloitus: Vie oikeanpuoleinen naru keskinarujen yli  ja laita vasemmalla oleva naru sen päälle

Pujota vasemmanpuoleinen naru keskinarujen alta ja oikeanpuoleisen narun silmukasta läpi. Toista solmu, solmurivi alkaa kiertyä itsestäään spiraalin muotoon. Kiristä. Jatka kunnes työsi on haluamasi pituinen.

Tässä samaa  narua solmitaan vuoroin vasemmalta ja vuoroin oikealta, se kulkee koko matkan keskinarujen päällä, No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...