Valoverhosta prinsessalle - Princess dress

kiertoidea

Saimme mummilta vanhan valoverhon, jonka kuosi ei ihan ollut minun makuuni. Verho oli myös sen verran haalistunut auringossa, että en uskonut sen menevän kaupaksi kirpputorilla ilman, että sen olisi laittanut sen myyntiin aivan pilkkahintaan. 


Vanhan sanonnan mukaan suutarin lapsella ei ole kenkiä, eli eipä ole tullut ommeltua oikein mitään uutta tänne kotiin viime aikoina. Ennemminkin olen vain tuunaillut ja korjaillut vanhaa, sitä arkista korjaushommaa, you know. Saatuani tuon verhon inspiraatio iski. Olen hiljalleen keräillyt pientä roolivaatevarastoa ja se sai pienet lisäykset: pari prinsessamekkoa ja pitsinpalasesta liimalla kovetetun kruunun. Kruunuja tulee vielä toinen, teen niistä oman postauksen kun saan molemmat tehtyä. 

Hameet tulivat todella helposti, tuohon kietaisuhameen näköiseen tein vain yhden sauman vyötärölle kuminauhaa varten. Hameesta näkyy läpi, joten teen siihen vielä jonkin ihanaisen alushameen.Toinen hame on tehty kaksinkertaisesta kankaasta. Valoverho on  kiva materaali koska se ei rypisty. Roolivaatteet ovat rutussa omassa kassissaan, mutta Prinsessa Hienohelmojen hameet näyttävät aina hyvältä, kuten kuuluukin :)


Eikö olekin hieno henkari, helsinkiläinen ajanmies vuosien takaa!


I haven't being sewing anything lately, just repairing old clothes. But I got an inspiration when I got an old, faded curtain and I made two dresses from that curtain. This piece was so easy to sew, I made just one seam for the waist. I have also made a crown from a piece of lace. 


The light polyester curtain fabric does not wrinkle, so the  dresses are always looking good, as they should when talking about princesses :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...