Pages

Melkein afrikkalainen rannekoru - Almost tribal bracelet


kiertoidea


Piti tuohon otsikkoon kirjoittaa "melkein afrikkalainen rannekoru", koska eihän tämä lopullinen työ viittaa väreiltään mitenkään Afrikkaan, työtapa vain on samanlainen. Pohjana korulle on roskiin menneestä bambuverhosta talteen otettu naru,  siihen olen kieputellut sekalaisten lankojen pussista poimittuja puuvillalankoja. HeadBangerin  hyvässä ohjeessa, video tuossa alempana, neuvottiin varaamaan lankaa kolme kertaa korun pituus. Omassa korussani se ei kuitenkaan riittänyt, kieputtaessa vaaleanpunainen lanka loppui ja jatkoin työtä lilan värisellä langalla. Pohjana näihin koruihin voi käyttää vaikka vanhat kengännauhat ja näihin saa hyvin käytettyä pienetkin langanjämät. . 

Toisen korun tein pikkuneidille ja laitoin siihen napin kiinnikkeeksi. Aluksi jätin molemmat päät hauskoille tupsuille, mutta pienessä kädessä koru ei näyttänyt hyvältä. Niinpä taitoin toista päätä,  kieputtelin lankaa päälle ja viimeiseksi ompelin napin kiinni. Oman koruni kiinnitän solmimalla merimiessolmun. 

Kuvat eivät ole valitettavasti parhaita mahdollisia, kamerani taitaa vedellä viimeisiään. Rannekoruni sopii hyvin uusiin vaaleanpunaisiin tennareihini, mutta ongelmana on se, että etsinnöistäni huolimatta en löydä kaksi viikkoa sitten ostamiani tennareita. Kierrätysihmisen kirous, tavaraa on tainnut kerääntyä aivan liikaa...

Tässä ohje, jonka mukaan aloitin korun teon, ThreadBangers:

Toisenlainen kaulakoru köytyy tääsltä, blogista The Budget Fashionista, jossa lanka katkaistaan välillä ja työn päät on huoliteltu teipillä.

Ja make it & fake it -blogista löytyi taas ohje, jossa koru on tehty useammasta narusta, aika hieno!


Creative Commons License

This is my version of tribal neclace. For my bracelet I have used cotton threads and a string I have salvaged from a curtain. At first i followed Headbangers tutorial, but did the finishing my own way. For my daughters bracelet I added a button, but when I use my own bracelet I just tie a knot. More ideas can be found following the links!
4 comments:

Marika said...

Tosi nätti!

Täytyy kertoa, että Namibiassa ainakin oli myynnissä paikallisia vaaleanpunaisia koruja. Ne oli strutsin munista valmistettua ja värjätty vaaleanpunaisiksi jollain puulla.

Namibian pohjoisosassa (Ambomaalla?) kukumekko on kirkkaan vaaleanpunainen! :)

Lea/kiertoidea said...

Haa, tuli siis sittenkin afrikkalainen koru, kiitos Marika! Ja osaan nyt myös paikallistaa tämän korun värin Namibiaan :) Lasten kanssa askarrellessa on kiva kun pystyy yhdistelemään asioita toisiinsa, se tuo lisää uusia ulottuvuuksia käsitöihin.

Marika said...

Kiva olla avuksi! Etsin netistä vielä kuvankin, jäi vaivaamaan :) http://nasahdus.wordpress.com/2010/05/27/kana-ja-koira-ambomaalla/

Jokke said...

Oikein kiva, värit voi valita oman mielen mukaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...