Pages

Liimatikut karkkilaatikon kannesta - sticks from candy box

kiertoidea

Voi ei! Mitä tehdä kun askartelijat ovat tulossa 5 minuutin sisällä ja ohjaaja huomaa että jotain puuttuu - liimaamiseen tarvittavia tikkuja tarvittaisiin 20kpl? Ei hätää, neuvokas Barbapinko keksii ongelmaan ratkaisun: otetaan terävät sakset ja pari karkkilaatikon kantta joista leikataan tikkuja.  Kulmat kannattaa vielä pyöristää sillä niistä tulee yllättävän teräviä. Tikut on helppo pestä ja ne kestävät pesua paremmin kuin jäätelötikut. Lisäksi ne on helppo leikata juuri sen kokoisiksi kuin on tarvis.

Oh no! What to do when crafters are coming in 5 minutes and the instructor finds out that somethings missing - there is a need for 20 sticks to spread the glue? Don't worry, inventive Barbabright finds out the solution: grab sharp scissors and a top of a candy box. Start cutting, it's good to round the corners a bit because they can turn out to be really nasty sharp. Sticks are easy to cut the size needed. These sticks are easy to wash and they last longer than ice cream sticks.

Edit: Marika kommentoi heti juttuani sanoen että liimatikkuja ei kannata pestä, sillä liima voi tukkia viemärin. Se voi hyvinkin olla mahdollista, asia ei ole tullut koskaan mieleen. Tosin vuosien varrella tikkuja on tullut pestyä tiuhaan tahtiin eikä ongelmia ole ollut. Mutta liima ei varmaankaan tee hyvä putkille. Ja kuten Marika sanoi, näistä tikuista liima lähtee irti kuivuttuaan. Kiitos Marika!

Marika commented my post right away and she said that the drain can get stucked if you wash the glue from the sticks. That might be possible, it had never occurred to my mind. I have been washing the sticks for many years and there has been no problems with the pipes. But surely the glue won't do any good for the pipes. And like Marika said, it is easy to remove the glue from the sticks when it is dry. Thanks Marika!

6 comments:

Marika said...

Ei niitä tikkuja kannata pestä, tukkii vielä parhaassa tapauksessa viemärin! Muovisesta liima lähtee tosi helposti kuivuttuaan!

Hääräämön Laura said...

Mä olen aina liimannut ja antanut oppilaiden liimata sormilla. Mitään EriKeeperiä vahvempaa en ole käyttänyt. Vastalauseita kaikuu ryhmästä riippuen. Voisin tietty varata karkkilaatikon kannen, josta halukkaat voivat leikata tikun. Hyvä idea. Tänään aattelin hakea karkkilaatikoiden kansia pullopeitevärien paleteiksi, aiemmin hakemani kun eivät riitä.

Nina said...

Ja liimaa voi lorauttaa pullosta esim. pienen raejuustopurkin kannen päälle. Siinä on hyvät reunat ja liiman saa siitäkin irroitettua sen kuivuttua :)

Pirjo said...

Sinulle on tunnustus blogissani :)

Marika said...

Eipä kestä :) Säästyy vain sotkemiselta, jos antaa kuivua. Kaiken lisäksi se kuivan liiman nyppiminen on aika terapeuttista! :P

Lea/kiertoidea said...

Kiitos Pirjo, kävin lukaisemassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...