Vielä ehtii: Virkattu poliisiauto - Crocheted police car on Kiasmakiertoidea

Vielä ehtii vierailemaan Kiasmaan ja mielenkiintoiseen näyttelyyn Camouflage, tuo näyttely on avoinna 7.10 2012 saakka. Esillä museon aulassa on tämä  luonnollista kokoa oleva virkattu poliisiauto, jonka on tehnyt taiteilija Kaija Papu. Ajatuksena tämän teoksen taustalla on ollut halu tutkailla olemassa olevia sukupuolirooleja, ja tässä on mielenkiintoisella tavalla yhdistelmänä valta ja vallankäyttö, miehisenä koettu autoilun maailma ja perinteinen naisten käsityö. Tämän työn virkkaamiseen kului taiteilijalta kokonaisuudessaan kolme  vuotta! 

Autoa pääsee siis kurkkaamaan museon aulassa ilman sisäänpääsymaksua :)kiertoideakiertoidea


Poliisiautoon ei tietenkään saa koskea, mutta tästä tunnustelukappaleesta voi tunnustella miltä auto tuntuu hyppysissä :)


Poliisiautosta minulla ei ole kovin montaa kuvaa, enkä tässä kirjoittele autosta tämän enempiä.  Aarnilintu on tehnyt hyvän postauksen aiheesta ja klikkaamalla tästä pääsee lukemaan tuon jutun.Näyttelyä luonnehditaan Kiasman sivulla näin: 

Camouflage-näyttely tarkentaa katseen siihen, miten muotoilijat ja taiteilijat toimivat työstäessään ideoita ja hakiessaan työskentelynsä suuntaa. Esitetyt ajatukset ovat ehdotuksia, löytöjä ja tarkasti suunnattuja provokaatioita, jotka antavat vinkkejä tekijöiden työskentelystä suhteessa aiheesta käytävään keskusteluun.


Näyttelyn 19 taiteilijaa, muotoilijaa, suunnittelijaa, työparia tai kollektiivia asuvat eri puolilla maailmaa. He tulevat Suomen lisäksi Argentiinasta, Britanniasta, Hongkongista, Hollannista, Sveitsistä ja Yhdysvalloista. Osa heistä työskentelee kahden tai useamman kaupungin ja kulttuurin välillä. Tekijöitä yhdistää sekä taiteen että muotoilun alan koulutus ja he kokevat mielekkäänä esiintyä sekä nykytaiteen että muotoilun alueilla.

Näyttely on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, varsinkin käsin tekevälle ja omaa juttuaan luovalle ihmiselle käynti on antoisa.

Töiden alkaessa tänne tulee taas postauksia harvemmin, mutta yritän kirjoitella tänne edes kerran viikossa. Juttuja on kyllä takataskussa jonoksi asti, mutta minulla postauksien tekemiseen menee välillä aika paljon aikaa. Oikein mukavaa syksyä teille kaikille ja toivotan myös uudet lukijat lämpimästi tervetulleeksi!Huom! Näitä kuvia ei ole lupa laittaa Pinterestiin! 
Note! It is not allowed to link these images on Pinteret!If you visit Helsinki, this is something you must see: a real size crocheted police car by artist Kaija Papu. In this piece she wanted to study gender roles, and  she has combined in an interesting way the male world of cars, power and traditional feminine handcraft. It has taken three years to create this car!  Aarnilintu has written more about this car on her blog, and she has a lot of pictures about it, here.This work of art can be found in the lobby of Kiasma, and if you just want to take a peak, it's 
free :)

The Camouflage exhibition takes a place at Kiasma, The Museum of Contemporary Art:The exhibition itself is very interesting to a person, who creates things making them by hand, so it is really worth seeing. 

The Camouflage exhibition focuses on how designers and artists work when they filter impulses, process ideas, seek a direction for their work. The ideas presented here are suggestions, discoveries and carefully aimed provocations that hint at the authors’ future work in relation to the ongoing discussion on the topic.
The 19 artists, designers, duos and collectives live in different parts of the world. In addition to Finland, they come from Argentina, Great Britain, Hong Kong, the Netherlands, Switzerland and the United States. Many of them work between two or more cities and cultures. They come from a range of cross-disciplinary backgrounds, and their changing projects provide them with changing professions and identities.

3 comments:

Unknown said...

Juu, toi on niin hieno poliisiauto!!

koruilija said...

No siinä on ollut hommaa kolmeksi vuodeksi...ja minä kun tuskailen aina vaan sen kaulaliinan ja lapasparin kanssa :)

Lea/kiertoidea said...

Niin, mietin sitä että miten joku voi saada vision päässään siitä, että miltä näyttää luonnollisen kokoisen ja yksityiskohdiltaan aidon näköinen, virkattu poliisiauto. Ei ihan meikäläisen mielikuvitus ylety tuollaisiin sfääreihin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...