Pages

Helppoa viljelyä - Easy gardening

Parvekeviljelyä mansikkalaatikoissa: minttua ja ruohosipulia.

Kunnon hortonomeja varmaan hymyilyttää nämä  viljelmäni nähdessään, mutta tämän luokan miniviljely sopii tällä hetkellä omaan kesäohjelmaani parhaiten. Olen jakanut ruokakaupasta ostamani ruohosipulin kolmeen osaan, ja laatikoissa on kaksinkertaiset muovit jotta vesi ei mene läpi.


 
Mikään ei ole helpompaa kuin mintun viljely, sen saa aivan varmasti itämään pistokkaasta ja taimi kasvaa silmissä. Puutarhassa tuon rutjakkeen kanssa saa olla tarkkana, sillä se levittää rönsyjään tehokkaasti ja leviää helposti. 

Minttuteetä
Oli ihan pakko esitellä myös nämä kirpputorilöytöni:  
ilmaiskorista poimitut tarjotin, kuppi ja lautanen

Mintun lehdistä minulla on ollut tapana tehdä teetä. Keitän vettä ja laitan siihen pari pientä oksaa likoamaan, välillä hämmentelen vähän jotta aromit irtoavat. Muistan aina sen ensimmäisen kerran, kun join minttuteetä, tuntui kuin olisi juonut hammatahnan makuista vettä :) Talvella minttutee  tekee hyvää ja hunajan kanssa maku aina vain paranee ja tekee hyvää varsinkin nuhanenälle. Agy kertoi tuolla kommenteissa toisenkin vinkin: hän keittää minttua ja inkivääriä yhdessä flunssan karkoitukseen.

These plants are growing on my balcony: mint and chives. Boxes are from imported strawberries, before planting I have covered them with plastic. I love drinking mint tee, I always remember my first experience with it: it felt like drinking tee with  toothpaste flavour. I like drinking it particularly in the winter season, just adding some honey. Cup, saucer and tray collected free from flea market! Agy told another tip:  she has boiled mint with ginger for a drink. It's very good for colds!

6 comments:

Riitta Sinikka said...

Nam,minttuteetä! Kylmää tai kuumaa!

Lea/kiertoidea said...

Hmmm, enpä ole juonut kylmää minttuteetä, kokeillaan :)

Agy said...

I have tried mint with ginger and then boiling it for a drink. It's very good for colds :-)

Lea/kiertoidea said...

Sounds good, this is something I must try :)

Dandelion said...

Minullakin on viljelys mansikkalaatikoissa: tilliä, persiljaa, rucolaa, korianteria, kevätsipulia, ruohosipulia ja kanelibasilikaa! Rucola on parasta!

Lea/kiertoidea said...

Wau! Laitetaan korvan taakse muistiin ensi vuotta varten :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...