T-paidasta kassiksi - From t-shirt to bag

kiertoidea

Tämä uuden käyttötarkoituksen saanut t-paita on elänyt pitkän elämän ennen muodonmuutostaan, aiemmin se on ollut käytössä serkullani, jonka jälkeen se on ollut vuorostaan minulla.  Vaikka olen pitänyt ja pessyt paitaa jo muutaman vuoden ajan, kankaan värit ovat säilyneet todella hyvin. Taannoisen muodin mukainen lyhyt helma on lyhentynyt vielä lisää pesujen myötä, enkä enää viitsinyt ryhtyä tekemään puserolle mitään nuorennusleikkausta.

Tällaisia kasseja on näkynyt netissä jo pitkään ja olin suunnitellut kokeilevani sellaisen tekemistä kun sopiva vaatekappale tulee vastaan. Vaatekaappiani siivotessa löysin tämän  t-paidan ja päätin, että nyt sen on aika muuntautua kassiksi.

Leikkasin ensin ylimääräiset kohdat pois ja yhdistelin saumat saumurilla. Ensimmäisessä versiossa tein kassista  leveämmän, mutta se ei toiminut mielestäni kovin hyvin. Hiemankin painavammat tavarat venyttivät kassin muodottomaksi ja sitä oli mielestäni huono kantaa. Kavensin kassia ja se teki siitä tukevamman, tällainen pieni ja kapea pussukka sopii  omaan käyttööni  paremmin.

Kassin hihnoja ei ole tarvitse huolitella, mutta halusin niihinkin tukevuutta ja siistimpää ulkonäköä. Kantohihnojen korkeus on 27cm ja halutessa ne voi laittaa olalle, sillä tavaroiden painon ansiosta ne venyvät jonkin verran.

Täti-kassihan tästä tuli ulkonäkönsä puolesta, mutta toivottavasti katu-uskottavuuteni säilyy :) Pussukka kaipasi jotain pientä lisää, ja ompelin siihen jostakin vanhasta vaatteesta talteen ottamani tuotemerkin.

I have transformed my old t-shirt into a bag. In the first version my bag wasn't this narrow, but I found it a bit unpractical when carrying this that were heavy. There is no need to overlock the handles, but I wanted them to be a little stronger. The lenght of the handles is 54cm, but they stretch a little when having things inside the bag, so the bag is easy to carry on the shoulder. The tiny black lable I have salvaged from some old cloth.  

.

Toinen,  todella kaunis kassi Lollie Patchouli - this is so beautifu!

5 comments:

Sari said...

Kaunis kassi!

Jokke said...

Ai hyvä, se MissMix linkki löytyy vielä, minulla oli joku vanha toimimaton. Sitä laittelee linkkejä talteen mutta ohjeet saattavat silti kadota.

Lea/kiertoidea said...

Kiitos Sari!

Jokke: Joo, se linkistä löytyvä kassi saattaisi olla tukevampi käytössä ja se on aika hyvän näköinen. Täytyy vielä kokeilla toinen kassi tehtynä kaksinkertaisesta kankaasta, näitä on aika kiva väsätä.

MysteryKnitter said...

How pretty!

Lea/kiertoidea said...

Kiitos kehuista ja monista kommenteista vanhoissa postauksissa MysteryKnitter! Onpa hienoa, että nämä vanhat jutut kiinnostavat vielä lukijoita <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...