Wanha silitysrauta ovistoppariksi - Old Iron As Doorstop

kiertoidea

Tämä ihana vanha silitysrauta löytyi vanhempieni ostaman mökin romuista. Äitini arvasi, että pitäisin siitä ja olin tietenkin olin aivan ihastuksissani kun hän kaivoi sen kätköstään.  Silitysrauta haeskeli pitkään paikkaansa kotonamme,  kunnes yhtenä keväisenä päivänä halusin pitää parvekkeen ovea auki, mutta ovistoppari puuttui ja hmmm... siinähän se! Ihana esine sai  ihka uuden elämän parvekkeen oven pitelijänä, se on  juuri sopivan painava ja kahvakin oli kätevästi valmiina. Olin iloinen siitä, että olin löytänyt hienolle vanhalle esineelle käyttötarkoituksen, ja ovistopparina se on todella kätevä ja toimiva.

Olen aikaisemminkin kirjoitellut siitä, että  nykyisin aika harvoin  hankin tai teen  esineitä pelkästään koristeeksi ja silmäniloksi. Tilaa ylimääräisille esineille ei ole, ja käytän  aikaani mielummin johonkin muuhun kuin pölyjen pyyhkimiseen juuri niistä kauniista ja mielenkiintoisista esineistä. Enemmänkin ajattelen  tavaroita hankkiessani sitä, että arkiset käyttöesineeni olisivat  persoonallisia, ajatuksia herättäviä, kauniita  ja näin ollen tyydyttäisivät kauneuden katselun kaipuutani. Vaikka sisustaminen onkin tosi kivaa, ihan oikeasti minua alkaa välillä ahdistaa kaupoissa kaikki se tarjolla oleva tavara ja krääsä.

This cute old iron found place as a door stop, it's been very handy! It's heavy enough and already had a handle.

3 comments:

Purnauskis said...

Ymmärrän täysin krääsäahdistuksen! Itse yritän viikoittain käydä jonkun sopen kotona läpi ja heittää ylimääräisen roinan pois. Mutta tuollainen silitysrauta minullekin kelpaisi!

Lea/kiertoidea said...

Hyvä ajatus, kannatetaan! Meillä kodin pienuus (siis suomalaisen mittapuun mukaan, Japanissa aivan normi ;)) aiheuttaa sen, että ei voi hamstrata tavaraa. Silti sitä kertyy ja kierrätysihmisenä sitä usein ajattelee, että "tästä voisi saada vielä jotakin"... arvattavin seurauksin :)

Lezzie said...

Tuo on hyvä idea. Meilläkin on pari vanhaa hellan reunustalla mutta en ole älynnyt niitä tuohon käyttää.

Minun ideologiani on kierrätys. Ostan kaikki kirpparilta jotka voin. Uudet tavarat eivät kiehdo siinä mielessä kuin uudet. Suurin viehätys on aina se kun tarpeettomasta "romusta tai rievusta" ja tehtyä jotakin hyödyllistä.

Eksyin tänne kierrätysmielessä nettiä selaillessani.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...