Pages

Kahvipussista tähtiä - Coffee bag stars

kiertoidea


Pinterestissä tuli vastaan kaunis joulukoriste, jossa on naruun on pujoteltu  tähtiä, idea oli  kotoisin  Kotiliedestä.  Koristeen  tähdet  on  tehty kartongista, ja tottahan toki aloin miettiä miten ne voisi tehdä kierrätysmateriaalista.

Viime aikoina olen puuhastellut kahvipussien kanssa tehden erilaisia kokeiluja ja  niin materiaali löytyikin -  Presidentti-kahvin pussit. Ne ovat hyvää materiaalia askartelua ajatellen, nimittäin vihreän päällisen alta paljastuu kaunis hopeinen pussi. Pussit ovat käyttökelpoisia ihan sellaisenaankin, mutta ne vain paranevat kun ne silittää yhteen nurjat puolet vastakkain.

Kahvipusseja ei tarvitse avata niiden silittämistä varten, riittää kun avaa alasauman, sen voi myös leikata pois. Silittäminen tehdään 2 pisteen lämmöllä niin, että kahvipussien alla ja päällä on leivinpaperi. Tarkkaa aikaa tuohon silittämiseen en osaa antaa, mutta muutaman sekunnin kuluttua sisäpuolet alkavat tarttua kiinni toisiinsa, silittäessä sen kyllä huomaa. Tuloksena on jäykkää, mutta silti helposti leikattavaa levyä. Kuvioiden piirtämiseen olen käyttänyt kuulakärkikynää, sillä lyijykynän jälki ei oikein tahdo tarttua liukkaaseen pintaan. Huom! kahvipussien oikeat puolet eivät tartu silittäessä toisiinsa.

Levy on myös sen verran pehmeää, että siihen on helppo ommella halutessa esim. nappeja koristeeksi, ompeleminen on helppoa myös ompelukoneella. Aivan mainio askartelumateriaali ja lisäksi vielä ihan ilmainen :)

These stars were made from coffee bags. Inside some coffee bags there is a sealed ,silver colored bag, which is a very good material for making Christmas decorations. It becomes even better when ironed. The ironing is made using medium heat, and the coffee bags is sandwiched between two sheets of parchment paper. As a result you get material that is easy to cut and sew, also when using a sewing machine. To drawn the lines I have used a ballpoint pen. Coffee bags are such a great material and also totally free :)

5 comments:

unisukka said...

Voi miten ihana idea ja kaunis toteutus! Täytyykin laittaa korvan taakse muistiin.

memliem said...

Kiitos kun jaoit uuden idean käyttää tyhjiä kahvipusseja hyväksi. En tiennytkään tuota silitysominaisuutta presidentti-pusseissa. Loistavaa! :) Nyt vain ideoimaan jotain kivaa jouluksi.

Lea/kiertoidea said...

Olkaa hyvä, hienoa jos muutkin innostuvat tästä!

Vintage said...

Blogi täynnä toinen toistaan ihanampia ideoita ja toteutuksia!! Liityin oitis lukijaksi.

Lea/kiertoidea said...

Voi kiitos, hienoa jos tänne kasatuista ideoista on iloa. Tervetuloa lukijaksi, myös te kaikki muutkin uudet lukijat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...