Pages

PISTOT-näyttely Craft Cornerissa 24.2 asti


Aivan upea käsitöiden tekemiseen liittyvä näyttely PISTOT Helsingissä löytyy Taitolitton myymälän tiloista Craft Cornerissa 24.2.2018 asti. Näyttelyyn ja myymälään on helppo löytää, se sijaitsee Havis Amanda -patsaan vieressä osoitteessa Etelä-Esplanadi 4.

Taitoliiton koordinoima näyttely avaa kirjonnan teemavuoden, PISTOT-näyttelyssä 13.1.–24.2.2018 esitellään suomalaista tämänhetkistä käsityön taidetta sekä käsityön, luovuuden ja näkemyksellisen taidon tuloksia. Taitoliiton koordinoimaan Pistot-näyttelyyn tuli yhteensä 172 teosesitystä 75 taiteilijalta. Näyttelyteokset valitsi kuva- ja tekstiilitaiteilija Ulla Pohjola. Mukana on teoksia 30 taiteilijalta. Taitoliitto on nimennyt Vuoden 2018 käsityötekniikaksi kirjonnan ja Pistot-näyttely on yksi teemavuoden päätapahtumia (lähde issuu-verkkolehti 21.1.2018)


Kävin aika pikaisesti näyttelyssä ja otin kuvia näistä upeista, hauskoista, luovuutta, rohkeutta ja taitoa uhkuvista käsitöistä. Kirjonta ei ole mitään pölyttynyttä mummojen kansanperinnettä, sen voi todeta näistä töistä! Aika lumoutuneena ihastelin näitä töitä ja suosittelen tätä näyttelyä ihan jokaiselle. Jutussani ei ole valitettavasti taiteilijoiden nimiä, koska jo näiden kvuien muokkaaminen ja laittaminen someen on vienyt paljon aikaa. Tarkempia tietoja saa Taitoliiton verkkojulkaisusta, johon linkki alla

Näyttelyluettelo Issuu-verkkolehtenä: PISTOT


Ja sitten itse näyttelytöihin, luettelo taiteilijoista postauksen lopussa:


Mukana olevat taiteilijat:
Maiju Ahlgrén, Riikka Ajanki, Synnöve Dickhoff, Elina Helminen, Maarit Humalajärvi, Marianne Huotari, Aura Kajaniemi, Marjo Kalavainen, Merja Keskinen, Eliza Kraatari, Marita Lappalainen, Pirita Lautala, Emma London, Mirja Marsch, Raija Marttinen, Tupu Mentu, Elina Ollikainen, Marja Palmujoki, Alli Peep,Raija Rastas, Sanna Rintalaulaja, Johanna Suonpää, Marjaana Tillander-Luhtala, Kaisa Törmänen, Leena Vainio, Jana Vyborna-Turunen, Jaana Wahlsten, Tarja Wallius, Ditte Winqvist, Eija Zweygberg.
1 comment:

Saaranlautasella said...

Näyttääpä mielenkiintoiselta näyttelyltä, totta puhuakseni jos olisin kuulut vain näyttelyn nimen "pistot" en ehkä olisi kiinnostunut ollenkaan, mutta nyt nähtyäni enemmän sinun ottamien kuvien kautta, niin taipanda käväistä lähemmin tutustumassa. Kiitos vinkistä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...