Viime hetken pelastus kaatopaikalla - Saved at the last minute

Älä heitä rikkinäistä lyhtyä pois!


Tänä syksynä olen joutunut käymään usean kerran jätteenkäsittelypaikalla, jota arkisemmin kutsutaan kaatopaikaksi. Nykyään jätteestä iso osa pystytään uusiokäyttämään ja osa menee sekajätteen kautta energiantuottoon eli ne poltetaan. Jätteenkäsittelypaikalla olen surullisena katsellut polttoon/uusiomateriaaliksi meneviä tavaroita, joita voisi vielä käyttää tai muuten hyödyntää varaosiksi - polkupyöriä, nauloja, 50v vanha naulakko, ikkunoita, tuoleja... lista on aivan loputon. Käyttökelpoista tavaraa on paljon. Ongelma vain on siinä, että jätteenkäsittelypaikalta EI SAA VIEDÄ tavaroita, ainakaan täällä Uudenmaan alueella, tätä olen jo pariin otteeseen kysynyt eri paikoista mm. Kiertokapula ja Lassila&Tikanoja. Tämä on ollut sellainen asia, joka harmittaa, suututtaa, turhauttaa ja toivoisin, että tähän saataisiin jotain muutosta.


Viime kerralla kuorman tyhjennysrampille tuli samaan aikaan vanhempi mies, joka laittoi kuvassa olevan lyhdyn sekalaisen jätteen lavalle. Päätinpä sitten avata suuni ja kysyin voisinko ottaa lyhdyn ja voitte arvata että mies oli hölmistyneen näköinen, sanoi että "kyllähähän se sopii, mutta yksi lasi on tosin rikki". Nappasin lyhdyn mukaani ja se sai heti oitis uuden kodin paikallisen Roskalavaryhmän kautta  -> toisen roska voi olla toisen aarre MOT.


Haaveilin minimaailman rakentamisesta lyhtyyn, mutta aika ei yksinkertaisesti anna myöten Niinpä tyydyn nauttimaan näistä kuvista, joissa on  opiskelukaverini Lauran rakentama sydäntä liikauttava asetelma. Sekin on tehty lyhtyyn josta yksi lasi oli rikki. Rakastan näitä pienoismaailmajuttuja ja Laura on niiden tekemisessä taitava. Voi ihanuutta!This lantern was saved from the landfill at the last minute and given away through a group on fb for free.  Look what my friend Laura has made! She has created a mini room in a broken lantern, so adorable!Images: Laura

2 comments:

Sesse said...

Voi ihanuus tuota minimaailmaa lyhdyssä! Itselläkin on yksi lyhty, joka vähän rikki, nukkekodin huvimajana :) Ennen vanhaanhan sai ottaa kaatopaikoilta tavaraa ja niitä tuli joskus hyödynnettyäkin :)

Lea kiertoidea said...

Kiitos kommentista, ja kyllä tuo on oikea ihanuus :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...