Pages

Olkatoppauksesta pesusieneksi - Shoulder pads to sponges

recycling shoulder pads
Ongelmajätettä - olkatoppaukset

Kirpputorin ilmaislaatikossa oli olkatoppauksia tarjolla ja  otin ne mukaani ajatuksella "kyllä näille jotain käyttöä löytyy". Olkatoppaukset olivat huilanneet kaapissa jo vuoden verran, ja olin monta kertaa ollut aikeissa viedä ne takaisin kierrätykseen. Kankaalla päällystettyjen olkatoppausten sisus on superlonia. 


Sitten eräänä iltapäivänä ilmaantui tällainen ongelma: Kokatessa hellalle oli roiskunut ruokaa ja se oli jämähtänyt kiinni. Etsiskelin kaapeistani pesusientä sitä löytämättä, edellinen olikin mennyt likaiseksi ja olin heittänyt sen roskiin. Kiukutti vietävästi, koska olisi pitänyt lähteä varta vasten kauppareissulle ostamaan uutta sientä.


Sittenpä älysin ongelmaan ratkaisun: Pesusienet ovat superlonia, ja niin ovat useimmat olkatoppauksetkin - kangas pois päältä ja pesuhommiin. Olkatoppauspesusieneni ei ollut kovin kaunis ulkonäöltään, mutta hyvin pyyhki :) Uusiopesusieni tuli niin rasvaiseksi ja mustaksi, että jouduin heittämään sen menemään saman tien. Mutta kertakäyttöisyys ei kyllä harmittanut, koska olkatoppaus oli jo kerran saanut uuden elämän!

Olen pitänyt olkatoppauksia aika vaikeana materiaalina kierrättää. Saaahan niistä esimerkiksi täytettä leluihin, mutta sitä varten saa kerätä aika monta paria jos lelu on vähänkin isompi. Tässä siis yksi ehdotus miten niille  voi keksiä uutta käyttöä :)
I'm feeling fluish again, so I'm writing a very short English version, sorry! These shoulder pads were free at local flea market and they got a new life as sponges. I removed the fabric that was covering them, and inside there was foam. My sponges weren't  pretty, but they were good for cleaning. After cleaning my stove they were so greasy and dirty, that I just have to throw them in the bin.4 comments:

Lara said...

Hei!

Hyvä idea tämä!

Jäin kaipaamaan minttuteen ohjetta: mulla on kans terassin "puutarha" sitä täynnä ;)

Pikaista paranemista!

Lea/kiertoidea said...

Hei hei,tämä oli taas niitä postauksia joita tehdessä miettii, että onkohan tästä kenellekään mitään hyötyä tai iloa. Kiva kun jätit kommentin!

Tuoreen mintun laitan kiehuvan kuumaan veteen likoomaan, sama kuivatussa. Tuoretta kaksi pientä oksaa mukillista varten, kuivattua ehkä ruokalusikallinen. Liottelen vähintään 5 minuuttia ja hämmentelen välillä, jotta aromit irtoavat. Minttua pitää laittaa veteen sitä enemmän, mitä vahvempaa haluaa - eikös ollut tarkasti sanottu :)

Ihanaa, flunssa alkaa olla vihdoin voitettu, mutta väsy on kova.

Lara said...

Kiitos tästä! Tänään illalla hörpin siis minttuteetä :)

Lea/kiertoidea said...

Nam! On kyllä tehnyt hyvää kun olen ollut ihan tukossa ja maistuukin vielä hyvältä (ei tunnu enää hammastahnavedeltä)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...