Lauran kirjaperhosia - Laura's bookbutterflies


Lauran verstas

Laura on käyttänyt tämän tekemiseen kirpputorilta löydettyä vitriiniä, joka on vuorattu vanhan kirjan sivuilla. Idea on peräisin kirjasta Playing with Books.

Laura has covered a showbox (bought from flea market) with  book pages from an old book. Original idea from the book Playing with Books .


Lauran verstas

Vanhoja kirjoja ja Erikeeperiä on tarvittu puolestaa tämän tuolin tekemiseen. Laura ehdotti mm. seuraavanlaisiä käyttötarkoituksia nojatuolille: kirjatuki ja teline silmälaseille. Omat lasini ovat usein hukassa aamuisin ja tämä tuoli olisi kyllä tarpeen, se taitaakin tulla "pitää tehdä" -listalle.

Kun lueskelen netissä kirjojen uusiokäyttöideoita, niiden kommenteissa erittäin usein kritisoidaan kirjojen käyttöä uusien tuotteiden tekemiseen. Tätä asiaa kommentoin seuraavassa, ne jotka ovat lukeneet kirjapostauksiani aiemmin voivat hypätä seuraavan tekstin yli :)

Kirjoista on niin paljon ylitarjontaa, että monet kirpputorit eivät ota enää niitä vastaan, varsinkaan isoja määriä. Joten ne päätyvät paperikeräykseen tai kaatopaikalle. Minusta on hyvä että kirjoja käytetään uusien tuotteiden tekemiseen. Asia erikseen ovat vanhat kauniit kirjat ja ne, joilla on oikeastikin historiallista arvoa.

Old books and PVA glue were needed for this chair. Laura suggestes that it could be used as a book end or place to keep your eyeglasses. My glasses are always lost in the mornings, so it think this will be on my "must" list.

When I go through blogs looking for new ideas how to reclaim books, many times I have read comments in which people criticise the use of old books for crafts. For those who have seen my posts about reusing books can skip the following text :)

Today so many people give away old books that many flea markets don't receive them any more. So I think it is good, that books are repursed for making new things. Of course old, beautiful and valuable books should not be damaged.

2 comments:

Purnauskis said...

Miksi vanhojen kirjojen käyttöä kritisoidaan? Itse olen täysin samaa mieltä, että parempi ne kirjat on käyttää hyödyksi kuin laittaa lehtikeräykseen, ja niitä on vieläpä kiva käyttää! Kiva, kun jaksat näitä kiertoideoita tänne kasata!

Lea R. said...

Niinpä. Olen itse sattunut olemaan paikalla useampaan kertaan, kun kirpputorille on yritetty tuoda vanhoja kirjoja ja niitä ei ole otettu vastaan. Ehkä ihmiset vain eivät tiedä?
Ja kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...