Pages

Muovikassisuihkuverho - Shower curtain made of plastic bagsJokkemaa - suihkuverho

Kun näin tämän kuvan tuolla Jokkemaa-logissa, omasta  valkoisesta suihkuverhostani  tuli sen jälkeen mieleen lähinnä jotain, josta käyttäisin nimitystä  booooring  jos olisin teini. Verhossa olevat muovikassit on  yhdistetty ompelemalla. Näin voisi myös uudistaa tai korjata vanhaa verhoa, joskin  pehmeää suihkuverhoa voi olla hiukka   haasteellista ommella. Omassa suihkuverhossani on tahra ja ajattelin, että kohdan voisi leikata pois ja ommella tilalle jonkin kuvion.  Tämä on minusta hyvä tapa hyödyntää olemassa jo olevaa materiaalia ja vaikka olen anti-muovikassi-ihminen,  minulle kertyy muovikasseja. Niistä kauneimmat olisi kiva  hyödyntää silmäniloksi pidemmäksi aikaa.

Kuulin Joken blogista vasta pari kuukautta sitten (kiitos Heidi vinkistä!) ja sielläpä sitten vierähtikin pari tuntia juttuja selatessa. Olen kovasti etsiskellyt kierrätysblogeja ja olin tosi iloinen kun löysin Jokkemaan, jossa on paljon kierrätysjuttuja. Siellä on paljon muutakin ja Jokella on oma ihana tyylinsä, enpäs kerrokaan enenpää, kannattaa visiteerata jos blogi ei ole ennestään tuttu ;)

When I saw this picture on Jokkemaa, my own white shower curtain looked mmmm..., boooring like the lovely teenagers probably would say. Plastic bags were sewn together, this could be also a good way to fix or renew old shower curtain. Our shower curtain has a stain, so I'm thinking about replacing the stained part with some nice patterened piece. I think this is a nice way to use material you already have.  Although I am an anti-plastic bag person   I still got many plastic bags.

I hear about Jokkemaa just a few months ago (thanks  Heidi!) and  on my first visit I spent there a couple of ours. I was so pleased to see another Finnish recycling blog and  Jokke has her own unique style. I won't tell more, it pays to visit the blog if you haven't been there ;)

8 comments:

Unknown said...

Joken blogin selaus on täällä vasta alkutekijöissä, mutta mahtava kyllä on! Tuohon suihkuverhoon en ole vielä siellä törmännyt, mutta idea ja toteutushan on loistava!

Jokke said...

Kiitos! Muovipusseja oli minusta helppo ommella. Ongelmana oli lähinnä se, että minulla ei ollut muovipusseja, kun kaupassa kieltäydyn jyrkästi ostamasta niitä. Tuossa on itse asiassa muutamia tosi vanhoja muovipusseja mummon varastoista. Mietin myös sitä jätänkö tuotemerkit näkyville. Olisi voinut leikata vain ne kohdat, joissa ei lue mitään. Nykyihminen taitaa olla niin tottunut joka puolella oleviin mainoksiin, että ei se sitten tuntunut ylivoimaiselta. Laitoin muovipussin palat vain osin päällekkäin ja surautin siitä yli, ei siis mitään oikeat puolet vastakkain taittelua. Esim. mustista ja valkoisista jätesäkeistä voisi ommella jotain tosi graafista. Ehkä spraymaali kävisi korisisteluun? Kehitelkää ideaa eteenpäin!

Unknown said...

Muovipussin ompeluun voi käyttää maalarinteippiä, jonka päältä ompelee ja sitten repii ompelun jälkeen teipin irti. Myös perunajauho muovin päällä auttaa konetta kulkemaan paremmin. JOS siis on onkelmia, niin siihen nämä vinkit:)

Lea/kiertoidea said...

Leena: Hienoa, toivonkin että tätä kautta löytyisi kierrätysidiksiä asiasta kiinnnostuneille. Blogeja on paljon ja yhden idean etsiminen voi viedä paljonkin aikaa.
Ja hyviä blogeja on paljon. So many blogs, so little time...:)

Jokke: Ajattelin myös heti mustia jätesäkkejä, niistä saisi hyvän goottilookin... Spraymaali saattaa sulattaa muovia, nimimerkillä - kokemusta on. Yhdessä valmiissa suihkuverhossa oli läpinäkuviä taskuja, joihin pystyi laittamaan kuvan tms. Mitenkäs olisi vaihtuva taidenäyttely?? Muita idiksiä?

minttu said...

Kiva blogi! Jään seuraamaan :)

Tintti said...

Jokkemaa on jo tuttu, mutta ilokseni löysin sinun blogisi ja liityis heti lukijaksi.

Tuo dia-verho on aivan ihana. Kiitos kaikista vinkeistä.

Lea/kiertoidea said...

Kiitos Minttu ja Tintti! Olen suunnitellut tätä kierrätysblogia jo pitkään ja vihdoin sain ajatukseni toteutettua. Mukavaa kun annatte palautetta, tuntuu siltä että tämmöttiselle blogille on tarvetta ja ideoista on iloa muillekin.

Diajutut ovat minustakin upeita, odottelen vain että saisin aikaa tehdä verhot saamistani dioista (kiitos Rheespu!).

Penni said...

Vaikka olen lukenut joken juttuja, tuon verhon huomasin vasta täältä. pakko kokeilla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...