Pages

Itse tehty deodorantti ja varoitus ruokasoodasta




Netistä löytyy ohjeita itse tehdystä deodorantista ja useimmat ovat alla olevan kaltaisia. DIY-dödö on edullista sekä riittoisaa, ja on aina mukava, kun voi vähentää kotiin tulevan jätteen määrää. 

Valitettavasti ohjeista useimmiten puuttuu varoitus: ruokasooda on nimittäin vahvasti emäksistä ja saattaa ärsyttää ihoa. Minulle kävi niin, että käytettyäni dödöä kolme päivää sain kainaloihini järkyttävän kutinan ja ne olivat aivan punaiset. 


Suosittelen siis kokeilemaan pienelle alueelle ennen jatkuvaa käyttöä ja pesemään illalla kainalot. Useimmille ruokasooda ei ilmeisesti  aiheuta oireita, yleensä asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele sen käyttöä jatkuvasti iholla. Käytän ruokasoodaa kuorinta-aineena kasvoille satunnaisesti,  mutta aina sen jälkeen laitan kasvovettä oikean pH:n saavuttamiseksi. 


DIY deodorantti:

1/2 dl ruokasoodaa

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl kookosöljyä 

Pari tippaa eteeristä öljyä


Yhdistä ruokasooda ja perunajauhot kulhossa ja lisää kookosöljy, sekoita. Voit säädellä tahnan koostumusta kookosöljyn määrällä, eli jos haluat kiinteämpää vähennä öljyn määrää tai jos haluat juoksevampaa, lisää kookosöljyä. Halutessasi tuoksua voit käyttää eteeristä öljyä. Eteeriset öljyt ovat vahvoja, joten lisää varovasti tippa kerrallaan. Purkita tahna lasipurkkiin ja laita se yön yli jääkaappiin kovettumaan.


Deodorantti säilyy huoneenlämmössä ja hygieniasyistä ottamiseen suosittelen lastaa tai lusikkaa.


Lisäsin tähän tahnaan reilusti perunajauhoja ja nyt pystyn käyttämään dödöä satunnaisesti. Lämpimässä kookosöljy muuttuu nestemäiseksi, joten kuumina päivinä dödöä ei kannata kuljettaa laukussa mahdollisten vuotojen takia. 


Jos deodorantti ilman ruokasoodaa kiinnostaa @ihmeituhippi -blogista siihen  löytyy hyvä ohje 👌


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...