Heli Laaksosen taidenäyttely Tuusulassa 19.5.2019 astiilman luppa
Heli Laaksonen

Tuusulan Rantatiellä Erkkolassa on runoilija-sanamaija Heli Laaksosen riemastuttava, hyvän tuulen taidenäyttely. Voin rehellisesti sanoa, että koskaan en ole nauranut niin paljon taidenäyttelyssä! Helin mainiot oivallukset osuvat omiin nauruhermoihini ihan kohdilleen. Heli seuraa maailmaa lempeän huumorin silmin, ilman ivaa ja pilkkaa, muistaa nauraa myös itselleen. Näyttely on hyvää vastaterapiaa ympäristön paineille ja vaatimuksille olla jonkin tietyn kaavan mukainen. Luonto on tärkeä teema läpi joko näyttelyn


Näyttelyn töitä on tehty erilaisille kierrätysmateriaaleille kuten laudankappaleille ja einesrasioille. Työt ovat helposti lähestyttäviä ja tarkalla kädellä maalatut teokset ovat ilo silmälle. Erkkolan patinoituneet hirsiseinät toimivat hienona taustana töille.

Näyttely on avoinna 6.2.–19.5.2019


Erkkolan kotisivuilla näyttelystä kerrotaan mm.näin: Runoilijan ääni välittyy näissäkin teoksissa: puhe tavallisen ihmisen, lämpimien ihmissuhteiden, luonnosta välittämisen ja huumorin puolesta. Sanojen tärkeys näkyy myös teosnimissä: "12 ihanaist naist meni siäne", "Hermoheikon tuulikello", "Jos puut puhuis, olisko meil aikka kuunnella?"

Yhteystiedot jutun lopussa. Huom! Erkkolan parkkipaikalle mahtuu vain muutama auto, joten ruuhkaisempana aikana auto kannattaa jättää esim. Krapin edessä olevalle parkkipaikalle, josta on alle 10 min kävely Erkkolaan.

These works were painted by Finnish poet Heli Laaksonen, exhibition in Tuusula until 19.5.2019.
Avoinna:

6.2.–30.4. ke–su: 12–17
1.5.–15.5. ti–su: 11–18

kuukauden ensimmäinen keskiviikko (6.2., 6.3., 3.4.) klo 12–19

Museon pääsy maksulla 5/4/2 € tai Museokortilla

Taiteilijakoti Erkkola Rantatie 25, Tuusula Puh. 040 314 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola


ET-lehden blogista Reijan räsymatto voit lukea lisää, jutussa on  myös itse taiteilijan ajatuksia näyttelystä ja töistä.

Youtubessa vielä video, jossa Heli kertoo näyttelystään:2 comments:

Kristiina Kortelahti said...

Olen Heli Laaksosen suuri ihailija. Hänen murteensa on minulle jatkuva ihastuksen lähde. Kun itse puhun Turun murretta, niin sitä on helppo ymmärtää ja välillä se kuulostaa niin hauskalta ettei voi olla nauramatta. Joskus kun luen esim. facebookissa joidenkin kommentteja jotka on kirjoitettu murteella, ne pääasiassa saavat oloni tuntumaan vaivaantuneeksi, mutta tätä ei koskaan tapahdu Heli Laaksosen tekstiä lukiessa. Välillä pitää oikein ääneen lukea itsekseen hänen lausahduksensa ja todeta, että noinhan se murteella sanotaan.
Hienoja taideteoksia hän näyttää myös tekevän. Nuo pikku talot olen nähnyt aikaisemminkin jossain kuvassa; aivan ihastuttavan kauniita. Jos asuisin lähempänä niin tätä näyttelyä menisin ilman muuta katsomaan!

Lea/kiertoidea said...

Kiva kun tulit vierailulle tänne, aloin seurata blogiasi fb:ssa muutama päivä sitten. Vaikka Turun murre ei ole minulle mitenkään tuttua sillä itse olen pääkaupunkiseudulta, pidän kovasti Helin runoista ja hänen huumoristaan. Taidenäyttely oli aivan ihana elämys <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...