Kannattaako kirpputorilla käydä? - Flea markets - worth paying a visit?

flea market findigs


Kannattaako kirpputoreilla käydä?  Löytääkö niistä edes mitään ostettavaa, toisten ihmisten vanhoista romuista?  


Kävin kotipaikkani Etappi-kirpiksellä ostoksilla, kun siellä oli alennusmyynti ja kaikki tavarat olivat puoleen hintaan. Nämä löydöt lähtivät mukaani: suitsukkeet lahjapakkauksessa, puulasta ja leikkuualusta, näistä kaksi ensin mainittua olivat käyttämättömiä. Hintaa ostoksilleni kertyi kokonaista 1,75e,  tuohon kuului vielä lisäksi rulla maalarinteippiä. Kaikki olivat minulle tuikitarpeellisia!  

Yleensäkin ostan lähes kaiken käytettynä, siis lähes kaiken ja näin olen toiminut kutakuinkin 40 viimeistä vuotta.  Aina ei se tarvitsemani tavara osu juuri ensimmäisellä kerralla kohdalle, joitakin tavaroita olen saattanut etsiskellä vuoden verran ja löytämisen ilo on ollut aina yhtä suuri kun se päivä on vihdoin koittanut. Ostatko sinä tarvitsemaasi kierrätettynä ja oletko tehnyt hyviä löytöjä? 


Miksi kannattaa ostaa kierrätettyä?


Uusien tuotteiden valmistus ja niihin käytettävien neitseellisten raaka-aineiden käyttö kuormittavat maapalloa. Raaka-aineiden hankinta, kuljetus tehtaisiin ja tuotteiden valmistus tuottavat jätettä ja kiihdyttävät ilmastonmuutosta. Siksi mietinkin aina ensin,, tarvitsenko tuotetta oikeasti ja voisiko sen hankkia käytettynä. 

Suosi käytettyä, kestävää, kotimaista ja ekologista 


Maapallomme ei kestä enää nykyisiä kulutustottumuksiamme, joten kannattaa suosia käytettyä, kestävää, kotimaista ja ekologisia hankintoja!


My shoppings at flea market, all together 1,75e. A real bargain! Rethink your consumption and buy second hand, good quality and eco friendly products to protect our planet!
4 comments:

Sesse said...

Minä ostan myös paljon käytettynä: vaatteet (lähes kaiken), astiat, koriste-esineet, langat, askartelumateriaalia, ym. Kirppikset on ihan parhaita!

Lea kiertoidea said...

Kiva kuulla, että on muitakin samanlaisia kirppisfaneja, aika paljon oletkin löytänyt erilaista ostettavaa! Monelle ei tulisi edes mieleen, että askartelumateriaalejakin saa kirppikseltä ja usein hinta on pieni verratuna kaupasta ostettuun. Kiitos kun kävit kommentoimassa <3

Melissa L said...

Juuri samaa asiaa käsittelin omassa blogissa. Kirpparit ovat tulleet jäädäkseen elämääni 😊

Lea kiertoidea said...

Kyllä kyllä, tulen pysymään kirppislinjalla ja onneksi tuo jälkikasvukin ajattelee ekologisesti. Se tuo pitkän säästön ja kirppiksiä on kiva kierrellä yhdessä löytöjä tekemässä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...