Pages

Ideoita farkkujen uusiokäyttöön - Recycling jeans


Jeans to wristlet
Belt & braceletsFrom jeans to reversible bag

Koitan hiljalleen kerätä tänne blogiini lisää ideoita farkkujen kierrätyksestä, sillä olisi hyvä että hyvin säilyneitä farkkujen osia hyödynnettäisiin uusiokäytössä.  Farkkujen valmistaminen kuormittaa ympäristöä melkoisesti jo puuvillan viljelystä alkaen, viljelyyn tarvitaan paljon vettä ja hyönteismyrkkyjä sadon turvaamiseksi. Farkut saattavat kulkea pitkät matkat ympäri maailman niiden eri valmistusvaiheessa, koska työt teetetään maissa joissa tuotantokustannukset ovat halpoja. Halpatuotantomaissa työntekijöiden oloja ei valvo kukaan, esim. vaikka Turkissa hiekkapuhallus on saatu kiellettyä, työ on siirtynyt muihin maihin joissa se ei ole kiellettyä. Toisaalta taas farkut ovat kuitenkin kestäviä, eli niiden käyttöikä on pitkä. Omat farkkuni ovat kestäneet yleensä kaksi vuotta vaikka ne ovat olleet kutakuinkin jokapäiväisessä käytössä.

Tässä on uusia ideoita Green Issue -blogista. Olen laittanut nämä samat kuvat pinterestiini jo aikoja sitten, jutun kirjoittaminen on vain hieman kestänyt kiireiden takia. Varsinkin tuo kassi, jossa hihnoina toimivat vyöt on jätetty selkeästi esiin, on minusta vallan hilpeä! Kuvatekstejä klikkaamalla pääset alkuperäiseen postaukseen Aggyn blogissa. Näitä ideoita on helppo toteuttaa myös koulussa, rannekoruja teinkin muutaman pienen ryhmän kanssa.

I have pinned these pictures from Green Issue -blog on my pinterest account ages ago, it just has taken me a while to write this post. I really like Aggy's ideas, expecially the bag which has belts as straps is hilarious!  By clicking the text under the pictures gets you to the original post.

Thank you  for the pictures Agy!

2 comments:

Anonymous said...

En käytä farkkuja ollenkaan,ideat kivoja!!

Agy said...

Hi Lea, thanks for featuring! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...