Habitare 2011 - Trash Design 2

Erja Heinonen - säilytin ilmastointiputkista

 

Anna-Liisa Tuominen - torkkupeitto kaulaliinoista

 
Tässä siis jatkoa aikaisempaan postaukseni.  Trash Design -näyttelyn ideana on hyödyntää paremmin jo olemassa olevia materiaaleja ja pohtia muotoilijoiden keinoja estää niitä päätymästä kaatopaikalle. Isa Kukkapuro-Enbom ja Henrik Enbohm ovat kutsuneet nuoria muotoilijoita ideoimaan tuotteita jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista ja tuotteet on suunniteltu heidän kuvitteelliseen kotiinsa. Osastolla oli esillä mielenkiintoisia töitä joiden soisi pääsevän esille, niitä oli PALJON. Ehdin kuitenkin kuvata vain osan niistä, joten laitan tähän muita linkkeä, joissa näkyy lisää töitä.


Esillä oli myös tämä video: Invisible Chair - No Chair design joka liittyy haasteeseen OLLA suunnittelematta tuoleja yksinkertaisesti siksi, että maailmassa on jo tarpeeksi tuoleja. Linkki idean alkulähteelle täällä.

Myös  Noora/Uusi Musta kävi osastolla ja video on myös nähtävissä täällä. Myös Noora kiinnitti huomiota videolla näkyneeseen Actimel-pulloista tehtyyn valaisimeen. Valaisin on todella kaunis, siitä kehut suunnittelijalle, mutta mutta... Monessa paikassa hehkutettu varjostin saa niskakarvani nousemaan pystyyn, koska tuotteesta jäljelle jääneet pullot ovat aikamoista jätettä.Kotimaisessa vastaavassa tuotteessa, Gefilus-juomassa, tuote on pakattu kierrätettävään kartokipulloon. Koska vastaava kotimainen tuote on olemassa, miksi ostaa vastaava ulkomainen? Hintaeroa on tietenkin ulkomaisen tuotteen eduksi, mutta vuositasolla säästetyllä summalla ei mitään etelänmatkaa tehdä. Koitan itse tehdä valintoja kotimaisten tuotteiden puolesta, vaikka ne olisivat kalliimpia ja säästää sitten muusta, esim. ostan jonkin tarvitsemani tavaran käytettynä. No, elämässä joutuu jatkuvasti tekemään kompromisseja vaikka kuinka haluaisi elää ekologisesti ja voihan olla niinkin, että suunnittelija on saanut oivalluksen lamppuunsa löytäessään tyhjät pullot paikallisesta Kierrätyskeskuksesta.

Heli Mattinen - tekstiili vanhoista farkuista

Osastolla jaossa oli myös Trash Magazine, vuosittain ilmestyvä kaksikielinen (su-en) kestävästä kehityksestä kiinnostuneille, nettilehti luettavissa täällä.


Lusikkalampun tekijä on Leena Seppänen, Lenape design


Tämä on ensimmäinen kerta kun bloggaan isommasta tapahtumasta ja tämä taisi mennä harjoittelun puolelle. Ensi kerralla parempi kamera (lue:ehjä) mukaan ja kunnolla videota kaikista tuotteista jos valo riittää. Osastolla oli niin paljon nähtävää, että osa jäi yksinkertaisesti huomioimatta. Vielä osa mielenkiintoisista tuotteista on esittelemättä ja ajattelin laittaa aiheesta vielä kolmannen postauksen jahka saan muilta niistä kuvia.Trash Design is  new special exhibition at the Habitare fair where can be seen products designed by young designers. The products have been made out reused materials and turned into various items. 


Kuvat - pictures: kiertoidea
10 comments:

Unknown said...

Kiitos näistä kuvista ja jutuista. Olisin kovasti mieluillut käymään messuilla, mutta... odotan innolla kolmatta postausta!! Näistäkin nappasin jo pari ideaa omaan sisustukseen ;)
Sulle löytyy ruusunkukkia blogistani, "Käsillä" jutusta :)

Lea/kiertoidea said...

Kiitos Teija! Mukavaa kuulla että näitä jutuista on ollut iloa, ja jatkan haastetta parin postauksen kuluttua. Olen tainnut saada saman haasteen jo aiemmin eli nyt olisi kai jo aika laittaa se etiäpäin.

ÄITI design said...

Todella inspiroiva blogi!
Laitoin Sinulle tunnustuksen omaani :)

Aarnilintu said...

Onpa kiva lukea tunnelmia täältä, kun Habitare jäi itsellä livenä käymättä. Tuo Trash Design -osasto sai kovasti huomiota mediassakin ja farkkujen uusiokäyttäjänä minua miellytti erityisesti tuo farkkutekstiili.

Lea/kiertoidea said...

Kiitos ÄITI ja onnea uudelle blogillesi! Jatkan tuota tunnustusta myöhemmin, tai oikeastaan niputan nuo tsaamani tunnustukset yhteen.

Aarnis: Kiitos, hyvä että tästä oli iloa!

Mirjami said...

Löysin blogisi vasta nyt! Itse olen kierrätysideoiden suuri ystävä ja mahdollisuuksien mukaan myös toteuttaja.

Lea/kiertoidea said...

Tervetuloa "tänne meille" ja onnea sinunkin uudelle blogillesi!

Leena said...

Lusikkalampun tekijä on Leena Seppänen, Lenape design.

Lea/kiertoidea said...

Kiitos Leena :)

MysteryKnitter said...

Tyrmäävän upeaa! Toi farkkutekstiili ja se sälekaihdinkori...mä olen sanaton! Sälekaihtimista!!!!!! Farkut mä vielä ymmärrän. Mutta että sälekaihtimen säleistä saa aikaan jotain noin mahtavaa! Syvä niiaus tekijöiden suuntaan. Olen vaikuttunut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...