Tunnustus HOPE-yhdistykselle

Kiitos niille ihanille ihmisille, jotka ovat antaneet minun vielä lapsenkengissä etenevälle (kompastelevalle...) blogilleni tunnustuksen: Minttu, Jokke ja Heidi. Jatkan tässä tunnustuksen antamista eteenpäin ja haluan antaa sen yhdistykselle, jonka työ on todella tärkeää. Kyseessä on HOPE josta kuulin ensimmäisen kerran luettuani  artikkelin naistenlehti Gloriasta, jutussa yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Salo kertoi järjestön toiminnasta (kiitos Lidialle lehdestä,  lehti 2/2011).

Tämän yhdistyksen toiminnassa yhdistyvät ne kaksi asiaa, jotka määräävät minun suuntaani elämässä: lapset ja kierrätys. Minua huolestuttaa yhteiskunnan luokkaerojen lisääntyminen ja tuntuu siltä, että arvot kovenevat koko ajan eikä sille näytä tulevan loppua. Olen pitkään odottanut käännettä toiseen suuntaan, sillä tällainen kehitys on kestämätöntä ihmiselle ja luonnolle, turhaan.  Onneksi maailmalta alkaa kuulua merkkejä  toisenlaisista tuulista,  suuret tulevaisuuden megatredit korostavat toisenlaisia  arvoja: luonnon kunnioittamista, yhteisöllisyyttä, kestävää kehitystä. Minusta on aivan mielettömän tärkeää, että täällä  blogien maailmassa on näkyvissä muunlaisiakin ajattelutapoja kuin  vallalla olevat omaa onnea ja menestystä painottavat. 
Tässä seuraavassa on yhdistyksen kotisivulta kopioimaani materiaalia ja poimintoja keskustelusta, jonka kävin yhdistyksessä toimivan Laura Kivimäen kanssa:

Hope- yhdistys toimii vähäosaisten lasten paremman arjen puolesta Suomessa. Olemme kotiäideistä ja -isistä, opiskelijoista, isovanhemmista ja muista aivan tavallisista suomalaisista koostuva yhdistys, joka toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Meitä yhdistää se, että olemme heränneet lasten hätään ja haluamme toimia.

HOPE-yhdistys kerää mm. vaatteita, urheilutarvikkeita ja kodinkoneita ja jakaa ne toimintansa kautta yksityisille ihmisille suoraan. He järjestävät erilaisia tempauksia ja tarjoavat apua,  myös aineettomia lahjoituksia kuten ammattitaitoa. Asiakkaat ovat saaneet lahjoituksina hierontaa tai ihan kampaajan kotiin. Tämäkin auttaa suunnattomasti. Myös toimintaan liittyvvää apua kuten juristeja, tilintarkastajia jne. - hyväntekeväisyys voi olla siis monen muotoista. Hope luo väylän, jonka kautta ihmiset voivat välittää toisistaan.


Tavoitteemme on antaa kriisiperheille konkreettista helpotusta arkeen ja jakaa huostaanotetuille lapsille ilon pilkahduksia ja uskoa elämään. Toimintamme on yhtä monimuotoista kuin saamamme lahjoitukset. Joskus se tarkoittaa ammattimaista lastenhoitoapua väsyneelle yksinhuoltajalle, joskus ruoka- tai vaateapua tai huonekaluja. Hope järjestää lapsille myös ilmaisia urheilutapahtumia ja -kursseja sekä retkiä.

Kauttamme avun hakijat voivat tulla esille luottamuksellisesti, ilman häpeää tai nöyristelyä. Hopen apua ovat saaneet huostaanotetut lapset lukuisissa laitoksissa sekä lapset, joiden kotona on päihdeongelmia tai varattomuutta. Apumme kulkee myös ennaltaehkäisevää perhetyötä tekevien sosiaalityöntekijöiden asiakasperheille.

Me ymmärrämme heidän hätänsä ja otamme sen sydämiimme tehden kaiken sen minkä voimme Hopen toimintamallin kautta heitä auttaaksemme.

Hope kaipaa:

Vähävaraiset perheet ja nuortenkodeista omiin koteihin itsenäistyvät lapset ottavat mielellään vastaan kodinkoneita kuten televisioita, pesukoneita ja kuivausrumpuja. Jos sinulla on käsissäsi tarpeettomia laitteita, ota yhteyttä oman kaupunkisi Hope -yhdistykseen.

Tällä hetkellä Helsingin varasto on täynnä vaatteita, mutta lisää  kaivataan muualla. Apu  voi olla todella tarpeen, sillä huostaanotetulla lapsella saattaa olla vain  alushousut ja t-paita päällään,  sillä hänellä ei ole mitään muita vaatteita. Nämä ainoatkin vaatteet ovat homeessa. Surullista että tällainen voi olla totta vuonna 2011 Suomessa, hyvinvointivaltiossa. Joillakin vain ei ole arjen turvaverkko, johon tukeutua. Yhdistys vie vaikkapa saadun vaatesäkin tai pesukoneen suoraan tarvitsijalle jos kuljettaminen ei muuten onnistu.

Sain Lauralta vielä sähköpostia, jossa hän kertoi, että HOPE:n väki on ollut mukana purkamassa Vantaan Ikean  kaikki esittelyhuoneiden huonekalut, kaikki lahjoitetaan Hopelle! Neljä lastenhuonekokonaisuutta sai uuden kodin. Kierrätystä kerrakseen. Aivan mahtavaa ja niin kaunis ja suunnaton kädenojennus Ikealta. 

Tiedän että minun pikku blogini lukijoina on aktiivisia ja välittäviä ihmisiä. Nyt toivoisinkin sydämestäni, että voisitte jakaa tietoa  HOPE:sta oman bloginne kautta tai vinkkaisitte linkillä facebookissa jotta tieto siitä leviäisi.  Asia on niin tärkeä. Jos on tarvetta,  minun  tekstiäni saa kopioida ja muokata vapaasti, lähdettä ei tarvitse mainita. HOPE löytyy myös facebookista.

Kiitos

Sydämellisiä ajatuksia teille kaikille jotka olette laittaneet tämän postauksen eteenpäin, moni on käynyt täällä lukemassa jutun viikon aikana. Kiitos <3

I apologize that his post in only in Finnish, here I'm telling about  charity organization HOPE.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...