Pages

6 Oct 2011

Habitare 2011 - Trash Design 3


Heli Mattinen - kori ja matto pyörän sisäkumista
Kuvat: Niina-Kaisa Puustinen


Heli Mattinen - tekstiilit vanhoista farkuista


Lupasin vielä kolmannen postauksen muutamista jutuista ja tässä nämä loput kuvat. Lisäksi löysin netistä todella hyvän katsauksen osastosta venäläiseltä sivustolta, täällä. Kannattaa käydä katsomassa kuvia!

Omista poiminnoistani sen verran, että farkkujen uudelleenkäyttö materiaalina ei tietenkään ole mitään uutta. Mutta kuvat voisivat vaikka toimia muistutuksena siitä,  miten kaunis ja monikäyttöinen materiaali vanhat farkut ovat. Farkkujen valmistaminen on puuvillan viljelyn ja farkkujen värjäämisen vuoksi ympäristöä kuormittavaa, joten on hienoa että farkuista saatua materiaalia hyödynnetään edelleen.

Isa Kukkapuro-Enbom esitti edellisessä postauksessa olleessa videossa mielenkiintoisen ajatuksen siitä, että tuotteen elinkaarta voitaisiinkin ajatella ympyränä totutun elinkaariajattelun sijaan. Eli kun tavarasta halutaan luopua, sitä ei heitetäkään pois, vaan se hyödynnetään jossakin muussa muodossa. Voisiko tuotteella siis olla monta elämää, aina uudessa muodossa?

Novia Students - tuolit
Kuva: kiertoidea

Päällystetyt tuolit,  materiaalina vanhoja koulun istuimia.

 Karin Widnäs - suihkulähde
Kuvat: kiertoidea
Jos kiinnostuit peltipurkkilampuista, Henrik Enbomin sivulta löytyvät myös ohjeet lampun tekemiseen, tästä. Tämän postauksen tekeminen on viivästynyt teknisten ongelmisen vuoksi, valmiiksi tekemäni juttu ei vain tallentunut bloggeriin vaikka näkyi luonnoksessa. Jouduin siis tekemään tämän jutun uusiksi. Kiitos kärsivällisyydestä!

If you want to make your own tin can lamp, tutorial can be found on Henrik Enbom's page, link above!

3 comments:

Purnauskis said...

Tuota ympyrän elinkaaren ajatusta pitäisi viljellä kyllä laajemmaltikin, se on hyvä ajatus! Viimeisimmäksi vanhojen lakanoiden elinkaari piteni sohvanpäälliseksi ja -tyynyiksi. Myöhemmin niistä saa vaikka perinteisesti matonkudetta, jos ei muuta keksi.
Kiva muuten tuo pyöränkumipunonta. Tuotahan voi toteuttaa vaikka millä materiaaleilla!

Neulisti said...

Pyöränkumimatto näyttää tosi kivalta vaikka kynnysmatoksi.

Lea - kiertoidea said...

Niin, mielenkiintoinen ajatus! Minusta tuo sisäkumi on oivaa materiaalia. Hienoa että Liisa on toteuttanut siitä nuo työt ja ihastelin myös sitä miten hyvin ne oli tehty. Netissä olen nähnyt myös lehtitelineen toteutettuna tuosta matskusta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...