Kestävä kassi koiranruokasäkistä - Upcycling dog food bag
upcycled dog food bag
Koiranruokasäkistä kassi  - Upcycled dog food bagTekaisin tällaisen kassin tyhjästä koiranruokapussista, hihnat kierrätetty eli kassin hinnaksi tuli 0e :D Kassi pysyy hyvin pystyssä ja on kestänyt kuukauden eväiden kanniskelun raksatyömaalle. Näin sain hyödynnettyä tyhjän pussin ja muutoin muovikierrätykseen menevä muoviaines tulee hyötykäyttöön. 

Jätteen tuottaminen harmittaa aina, koska suuntanani on pyrkiä vähentämään jätteen tuottoa Zero waste -tyyliin. Zero waste tarkoittaa sitä, että kaatopaikalle ei menisi yhtään jätettä eli omilla valinnoilla tuotetaan mahdollisimman vähän jätettä ja kaikki kierrätettävissä oleva kierrätetään (edit. meillä on lähellä muovinkierrätyspiste, silti en haluaisi tuottaa lisää muovia). Aina en vain jaksa kanniskella paperipussissa olevaa 15kg:n säkkiä koiranruokaa kerrostalon kolmanteen kerrokseen, silloin tulee haettua pussi lähikaupasta. Toisaalta, vaikka pyrin tuottamaan mahdollisimman vähän jätettä, elämässä on pakko tehdä kompromisseja. Parempi edetä pieni pala kerrallaan ja saada aikaa pysyviä muutoksia ja nauttia matkasta kohti roskattomampaa elämää. Siteeraan tässä Elämä edessä -blogin pitäjää Ainoa: "Tämä on matka tai prosessi, joka kulkee etiäpäin välillä nopeampaa välillä hitaampaa." Tässä pussin sisällön syöjä siperianhusky Rita 8v. Silmät ovat sielun peili, tämän koiran viisaus näkyy sen katseesta. Huskeille tyypillisesti silmät voivat olla sekavärisiä, ja Ritalla onkin oikeassa silmässä pieni vaaleansininen pilkku. Minulta kysytään usein, onko tuo se tullut seurauksena jostakin onnettomuudesta, mutta ei, kyllä se on ollut ihan alusta alkaen. Upea tyyppi, joka sekin on tullut meille kierrätettynä :)


I made a bag from a dog food bag and it turned out to  be a very strong one. Everything was recycled.

Our Siberian husky, Rita 8y, whose wise soul can be seen in her eyes. Her eyes are a mixture of brown and blue, husky eyes. 
4 comments:

Anne B. said...

Kiva kassi!

Lea/kiertoidea said...

Kiitos kommentista! Kassi on osoittautunut todella hyväksi, vaikka ensin vähän epäilytti. Se on ollut kestävä ja pysyy tosi hyvin pystyssä.

Sesse said...

Meilläkin on kaikki kolme koiraa(joita meillä on ollut) tulleet kierrätettyinä :) Viimeisin, joka on vielä, on Elmo, musta karvaturri jolla on ainakin pari-kolme rotua ...
Mukavaa syksyä teille!

Lea/kiertoidea said...

Olipa hauskan näköinen karvaturri! Luulenpa, että tulevaisuudessa minäkin otan aikuisia uutta kotia etsiviä koiria. Helppoa ei aina ole ollut, mutta koira on yhtä rakas kuin olisi pennusta kasvatettu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...