Pages

Korjaussarja - avoimia korjauspajoja pääkaupunkiseudulla!

Kuva: Korjaussarja

Korjaussarja -  Arjen vaatevallankumouksen asialla


Korjaussarja on käsityötieteen opiskelijoiden ja vaatetusalan ammattilaisten ylläpitämä kollektiivi, jonka tavoitteena on edistää kestävämpää pukeutumiskulttuuria jakamalla vaatteiden rakastamisen ilosanomaa. Korjaussarjakollektiivi sai alkunsa huhtikuussa 2014 järjestetystä ensimmäisestä kansainvälisestä Vaatevallankumous-päivästä, jota vietetään Rana Plazan tehdasrakennuksen romahtamisen ja sen yli 1100 uhrin muistoksi. Vaatteiden halpuudelle perustuva kertakäyttökulttuuri on vääristänyt käsityksen tekstiilien laadusta, kurjistanut vaateteollisuuden työolot ja aiheuttanut ympäristötuhoja. Korjaussarjan ydinviesti on, että jokaisen vaatteen valmistaminen vaatii luonnonvaroja ja ihmisen käsin tekemää työtä, joten kunnioittamalla vaatteitasi kunnioitat myös heitä jotka ne ovat tehneet. Vaatteiden lisäksi tämä periaate on yleistettävissä mihin tahansa esineisiin ja hyödykkeisin. Korjausarja tarjoaa lääkettä kulutusjuhlan jälkeiseen krapulaan.

Korjaussarjakollektiivi järjestää pääasiallisesti pääkaupunkiseudulla kaikille avoimia ja ilmaisia Vaatehuoltoasemia, joissa voi verestää käsityön kansalaistaitoja, joiden avulla muuttuu markkinavoimien armoilla olevasta passiivisesta kuluttajasta aktiiviseksi käyttäjäksi, joka ei jää kädettömäksi ongelmia kohdatessaan. 

Mikä on Vaatehuoltoasema? Vaatehuoltoasema on korjauspaja, jossa opetetaan ja rohkaistaan paikkamaan farkut, ompelemaan napit, parsimaan sukat, ja siinä sivussa tarjotaan materiaalitietoutta, vinkejä tekstiilijätteen vähentämiseen ja vaatteiden elinkaaren pidentämiseen. Kuva: Korjaussarja
Korjaussarja haluaa kannustaa myös muita järjestämään omilla paikkakunnillaan tekstiilien ja käyttöesineiden korjaukseen ja vaalimiseen liittyviä tapahtumia. Mainostamme näitä tapahtumia mielellämme Facebook-sivullamme!

Blogista saat vinkkejä kenkien huoltoon, selville mitä ihmettä hikilaput ovat tai vaikkapa perehtyä villasukkien parsimiseen eri tavoin. Täytyy sanoa, että kyllä minä NIIN mieleni ilahdutin tuosta Korjaussarjakollektiivin toiminnasta! Ilmaista, ihmisten luo menemällä, rennolla meinigillä luotua toimintaa jossa ekologisuus, käsityö ja ilolla tekeminen yhdistyvät.


Tiedämme, että kun vaatteessa on edes jokin omin käsin tehty osa, on se kalliimpi ja rakkaampi käyttäjälleen. Korjaussarjaan voit tutustua näissä paikoissa:
Kevään 2017 Vaatevallankumous-kampanja järjestetään 24.-30. huhtikuuta. Tule mukaan tekemään vaateteollisuudesta vastuullisempaa ja kysy #whomademyclothes!

Ihanaa aurinkoista kevätpäivää!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...