Pages

Suomalaisten halpatuontivaatteet kertyvät kaatopaikoille



Me suomalaiset heitämme pois yhdeksän kiloa vaatteita ja annamme hyväntekeväisyyteen hieman alle viiisi kiloa. Ongelmana ovat varsinkin huonokuntoiset vaattet, joita ei voi myydä uudelleen. Suomessa on toistaiseksi vain kaksi yritystä jotka jatkojalostavat poistotekstiileitä mm. rakennennusalan tuotteiksi ja öljyntorjuntaan. 

MAASEUDUN TULEVAISUUS -lehden verkkoversiossa on  lyhyehkö, mutta kiinnostava artikkeli suomalaisten tekstiilien kohtalosta. Linkki sivulle on tässä.


Artikkelissa ei mainittu uusioyrittäjiä, heitä kuitenkin on jo jonkin verran maassamme. Kiinnostaisi tietää minkä suuruinen heidän osuutensa on teksitiilien kierrätyksessä. 

Aiemmassa postauksessani Tekstiilit kiertoon! kirjoitan yhdistyksestä, joka ajaa ison materiaalipankin perustamista, näin helpotettaisiin myös ekoyrittäjien materiaalin hankkimista. 

Tässä pikainen postaus, mukavaa viikkoa kaikille!


4 comments:

Elina said...

Oli kyllä ahdistavaa luettavaa tuo. :/ Täällä Jyväskylässä otetaan onneksi vastaan myös lumppuja ja niistä tehdään semmoisia imeytysmattoja. Kuningaskuluttajassa oli myös lista, josta näkyi mitkä paikat vastaanottaa rikkinäisiäkin vaatteita tms. http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/559

Unknown said...

Mielenkiitoinen artikkeli! Kirppikseltä ostaessa huomaan käteeni tarttuvan usein vanhoja suomessa tehtyjä vaatteita, jota eivät ole menneet miksikään. Samaa ei voi sanoa monesta nykyvaatteesta.

Aarnilintu said...

Luin uusimmasta Kotivinkki-lehdestä juuri, miten H&M perustaa vaatteidenkierrätyspisteitä kevään aikana kaikkiin myymälöihinsä. Ottavat vastaan omiensa lisäksi kaikkien muidenkin valmistajien vaatteita. Jutussa myös luvataan, että kyseessä ei ole lyhytaikainen kasvojenpesukampanja vaan jatkuva hanke. Lista kierrätyspisteistä pitäisi löytyä 18.2. alkaen osoitteesta www.hm.com/fi/longlivefashion

Marsa said...

Minä kudon vanhoista vaatteista mattoja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...