WOW!


Puku - Anu Ek - Dress
Arvaatte varmaan, että silmäni rävähtivät teevadin kokoisiksi kun näin tämän puvun Keravan EYE-optikkoliikkeen (liike nyttemmin lopettanut) ikkunassa. Parkkeerasin hetioitis vaaleanpunaisen pyöräni liikkeen eteen,  kipaisin sisälle kysymään kuka puvun on valmistanut ja olisiko sitä mahdollista tulla kuvaamaan. Puvun, sekä nämä muut postauksessa näkyvät tuotteet on tehnyt koruseppä Anu Ek. Anu sattuikin olemaan viereisen kadun markkinoilla myymässä korujaan ja sain häneltä luvan kuvien ottamiseen ja myöhempään julkaisuun. Muutamaa päivää myöhemmin palasin uudelleen kauppaan kamera mukanani ja näpsyttelin nämä kuvat. 

Tuotteet on tehty optikkoliikken lasien mallilinsseistä, eli niistä joita on kaikissa myytävissä  kehyksissä. Tavallisesti linssit päätyisivät kaatopaikalle tai energiajätteeksi, mutta nämäpä  pääsivät korusepän käsittelyyn. Koruja on myynnissä tuolla optikkoliikkeessä, hienoa että he ovat ottaneet kierrätyskorut valikoimiinsa!


Korut - Anu Ek - Jewelry

Anun sivut löytyvät nimellä anu ek design.Lampunvarjostin - Anu Ek - Lamp shade

Pyysin jo aika aikaa sitten yhden toisen optikkoliikkeen keräämään itselleni samaisia linssejä ja niitä onkin sievoinen pussillinen, haaveena on tehdä niistä lampunvarjostin. Näistä saisi myös aivan mielettömän hienon verhon ikkunaan tai oveen. Harmittaa ajatella kuinka paljon näitä linssejä meneee vuosittain kaatopaikalle, ja siksi halusinkin jakaa nämä kuvat täällä. Huikean kaunis ja inspiroiva materiaali! 

You can guess that my yes widened open, when I saw this dress in the window of a local optician here in Kerava. Immediately I parked my pink bike in front of the shop and went inside to ask who has made it. The dress and all the other items were made by Anu Ek, who is a jewelry smith. Usually the lenses end up to landfill, but these got a new life in her hands. The optician keeps selling these jewelry in her shop and I think it's great.

I asked another local optician to collect me these lenses and I have a bagful of them. I'm planning to make a lampshade, the lenses are a such a beautiful and inspiring material!19 comments:

Rouva Kukko said...

Upeita töitä, kerrassaan. Hieno, että toit kuvat tänne. Tuli meinaan itsellekin heti fiilis, että tuollainen lamppu ois kyllä aika pähee. Että jos lähtis kyseleen silmälasikauppiaalta mallilinssejä.

Lea - kiertoidea said...

Kiitos rva K, ja estetään maailmaa saastumasta linssi kerrallaan ;)

Anonymous said...

Upea lamppu! Ja aika käsittämätöntä tavaran tuhlausta viedä kaatopaikalle nuo linssit, pitäisköhän minunkin lähtä kyselemään paikallisista optikkoliikkeistä linssejä =)?! -tuula-

mustakissa said...

Nythän me sitten tiedetään mitä tehdään kun joudutaan hankkimaan uudet rillit.

Lea - kiertoidea said...

Kiitos kommenteista, olen iloinen jos nämä jutut olivat mieleen. Olispa hauska nähdä optikkojen ilmeet kun menette pyytelemään noita linssejä :)

Helena said...

Nakkasin sinua haasteella, otatko vastaan?http://inspiraato.blogspot.fi/2013/01/tyollisia-tunnustuksia.html

Lea - kiertoidea said...

Joo, otetaan vaan :)

Nuukaska said...

Ihan mahtavia kuvia JA täälläkin mennään paikalliseen optikkoliikkeeseen :)

Michele said...

I love the inspiring ideas on your blog - this dress is amazing! I've included a link to you on my blog http://thingsiwouldloveto.blogspot.co.uk/2013/01/parlez-vous.html
Thanks for such a great blog :-)

Lea - kiertoidea said...

Thank YOU to have a post like this! I'll write a comment on your blog :)

Pieni Lintu said...

Tosi makeita juttuja!!!

Nuukaska said...

Mulle on nyt pussi täyttymässä optikkoliikkeessä :)

Lea - kiertoidea said...

Huippu juttu, olisi kiva nähdä kuvia kun saat työn valmiiksi :)

Ja kiitos kun viitsit laittaa mulle viestin, olen tosi iloinen ja tyytyväinen että edes muutama muovinpalanen menee kiertoon uudeksi tuotteeksi.

Tanni said...

MOikkis, meikäläisen blogissa olis sellanen pieni tunnustus..

Lea - kiertoidea said...

Hei Tanni, kiitosta vaan! Jostain syystä blogisi ei näy profiilissasi, mistähän se mahtaa johtua?

Nuukaska said...

Laitan viestiä, kun on jotakin nähtävää :) Optikko-nainen oli joskus nähnytkin netissä linsseistä tehtyjä juttuja. Tajusi heti :)
Sanoi vain että linssejä tulee aika hitaasti, kun osa linsseistä jää kuulema tehtaalle. Odottelemaan sitten vaan. Ja sama juttu, meidän ympärillä on vaikka mitä materiaalia, kaikki mitä kierrätetään, on pois kaatikselta.

Piia said...

Mahtava blogi sulla! Ja vau mikä idea tämä. Tuollainen lampunvarjostin olisi niin upea. Ja persoonallinen. Täytyypä mennä kysäisemään josko täällä Islannissakin saisi noita jostain optikkoliikkeestä talteen :)

Lea - kiertoidea said...

Kiitos Piia blogin kehuista ja sun blogisi sai yhden lukijan lisää :)
Nämä työt ovat kyllä upeita ja materiaalikin on vielä ilmaista. Olisi kiva nähdä valmiista työstä kuva sitten joskus...

Riitta said...

Loistava idea! Että joku on hyödyntänyt hyvin oivat materiaalit..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...