Pages

Ekojuttuja lähikaupasta - Somia Living






somia living
Bambuhammasharjat ja luonnonmateriaalista valmistettu kynsiharja

Images:kiertoidea



Ekopersoonani melkein hyppäsi ilmaan ilosta, kun näin nämä bambuhammasharjat kotikuntani kivijalkaliikkeessä! Nämä ovat myynnissä Tuusulan keskuksessa eli Hyrylässä sijaitsevassa sisustusliikkeessä Somia Living. Aina silloin tällöin piipahdan puodissa, vaikka olekaan mikään sisustusihminen ja nykyisin kun samassa liikkeessä on myös kiva pieni kahvila, käyn juomassa kupposen hyvää kahvia. Kahvin kanssa herkuttelen usein jonkin sortin baakelsin, nautin kauniisti sisustetusta tilasta ja sen rennosta ilmapiiristä.

Tämä postaus ei ole kaupallista yhteistyötä, eli en siis hyödy tästä itse mitenkään. Haluan nostaa esille oman arvomaailmani mukaisia ekologisia tuotteita ja kannattaa paikallista  kivijalkamyymälää ostoksillani. Tuen mielellääni paikallista pienyrittäjää, joka on ottanut myyntiin myös kotimaisia tuotteita. 

Hammasharja on ollut käytössä kohta neljä viikkoa, ja olen kyllä tykästynyt siihen. Bambu tuntuu materiaalina  miellyttävältä ja harjakset ovat jämäkät eli puhdastaa tulee :) Harjakset ovat muovia. Tämän rinnalla minulla on kyllä käytössä sähköhammasharjani, josta en ole vielä valmis luopumaan.




somia living
Mukit kompostoituvasta biomuovista


Nämä mukit on tehty bambusta ja ne ovat biohajoavia, eli näitä kutsutaan lyhyesti biomuoviksi. Nyt ostin tuon vaaleanpunaisen mukin itselleni, aiempaa mukiani olen käyttänyt jo kohta pari vuotta! Muki ovat todella mukavia käyttää ja kestäviä, ja käytön jälkeen ne maatuvat oikeissa olosuhteissa, toisin kuin esim.posliini.

Olen tehnyt biomuoveista aiemmin postauksen ja se löytyypi täältä jos aihe kiinnostaa Lempparimuki ja asiaa biohajoavasta muovista.



somia living
Puiset kertakäyttölusikat


Parasta olisi tietenkin olla käyttämättä kertakäyttöastioita, mutta joskus on tilanteita että on pakko säästää itseään. Ilokseni löysin puodista mm. nämä puiset pikkulusikat ja myynnisssä on muitakin puisia kertakäyttöastioita.





somia living
Kierrätysmuovista valmistetut kotimaiset tuotteet


Tässä tyylikkäät tiski- ja kynsiharjat, jotka  on valmistettu kierrätysmateriaaleista!!! Kaiken lisäksi Musta-sarjan tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. 




somia living
Mehiläisvahakääre tuorekelmun tilalle
Image:Somia Living


Näitä en bongannut liikkeestä, vaan löysin kun katselin Somian verkkokaupan sivuja - mehiläisvahakääre. Eli kuvakin on sieltä ja kopsasin tähän esittelytekstin:

Kääri leipä, juusto, kasvikset, tai käytä kulhon päällisenä! Bee's Wrap on ympäristöystävällinen, luonnonmukainen vaihtoehto muovikelmulle ruoan säilytyksessä. Käytä käsiesi lämpöä pehmittääksesi liina ja kääri tiiviisti säilöttävän tuotteen ympärille. Kääre säilyttää muotonsa viileässä. Uudelleen käytettävä. Pese viileällä vedellä. Valmistettu mehiläisvahasta, orgaanisesta puuvillasta, luonnonmukaisesta jojoba öljystä ja puun pihkasta.


Eli mehiläisvahakääre on  ekologisempi vaihtoehto tuorekelmulle ja on siis puuvillakangasta, joka on kyllästetty mehiläisvahalla. Nämä ovat mainio vaihtoehto vaikkapa joululahjapakettiin! 


Olin niin positiivisesti yllättynyt siitä, että "maalaispitäjämme" keskustassa on kivijalkaliike, josta löytää ekologisia tuotteita, ihan kaikkia en varmasti ehtinyt vielä huomaamaankaan. Ensi kerralla sitten!



Linkki SomiaLivingin verkkokauppaan

3 comments:

Kokonainen Aino said...

Ooo, hienoja löytöjä! Mahtavaa, kun tulee ekologisempia vaihtoehtoja saataville :)

- Aino

Saija said...

Kiitos näistä vinkeistä. Sain lahjaksi kaveriltani puuvoiveitsen ja muutaman muun puisen keittiövälineen. Olen tämän jälkeen oikeastaan hurahtanut puisiin ja ekologisiin kodin välineisiin. Kierrätysmuovista valmistteut siivousvälineet näyttivät kuvissa hienoilta. Täytyy tutustua tarkemmin näiden valikoimaan seuraavaksi.

Unknown said...

Kiitos kommentista Saija! Meiltäkin löytyy puisia keittiövälineitä ❤️ Olisi tärkeää siirtyä muovisissa tuotteissa kierrätysmuoviin, jotta kierrätetylle muoville tulisi käyttöä ja nuo siivousvälineet ovat yksi hyvä esimerkki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...