Pages

PISTOT-näyttely Craft Cornerissa 24.2 asti


Aivan upea käsitöiden tekemiseen liittyvä näyttely PISTOT Helsingissä löytyy Taitolitton myymälän tiloista Craft Cornerissa 24.2.2018 asti. Näyttelyyn ja myymälään on helppo löytää, se sijaitsee Havis Amanda -patsaan vieressä osoitteessa Etelä-Esplanadi 4.

Taitoliiton koordinoima näyttely avaa kirjonnan teemavuoden, PISTOT-näyttelyssä 13.1.–24.2.2018 esitellään suomalaista tämänhetkistä käsityön taidetta sekä käsityön, luovuuden ja näkemyksellisen taidon tuloksia. Taitoliiton koordinoimaan Pistot-näyttelyyn tuli yhteensä 172 teosesitystä 75 taiteilijalta. Näyttelyteokset valitsi kuva- ja tekstiilitaiteilija Ulla Pohjola. Mukana on teoksia 30 taiteilijalta. Taitoliitto on nimennyt Vuoden 2018 käsityötekniikaksi kirjonnan ja Pistot-näyttely on yksi teemavuoden päätapahtumia (lähde issuu-verkkolehti 21.1.2018)


Kävin aika pikaisesti näyttelyssä ja otin kuvia näistä upeista, hauskoista, luovuutta, rohkeutta ja taitoa uhkuvista käsitöistä. Kirjonta ei ole mitään pölyttynyttä mummojen kansanperinnettä, sen voi todeta näistä töistä! Aika lumoutuneena ihastelin näitä töitä ja suosittelen tätä näyttelyä ihan jokaiselle. Jutussani ei ole valitettavasti taiteilijoiden nimiä, koska jo näiden kvuien muokkaaminen ja laittaminen someen on vienyt paljon aikaa. Tarkempia tietoja saa Taitoliiton verkkojulkaisusta, johon linkki alla

Näyttelyluettelo Issuu-verkkolehtenä: PISTOT


Ja sitten itse näyttelytöihin, luettelo taiteilijoista postauksen lopussa:






























































Mukana olevat taiteilijat:
Maiju Ahlgrén, Riikka Ajanki, Synnöve Dickhoff, Elina Helminen, Maarit Humalajärvi, Marianne Huotari, Aura Kajaniemi, Marjo Kalavainen, Merja Keskinen, Eliza Kraatari, Marita Lappalainen, Pirita Lautala, Emma London, Mirja Marsch, Raija Marttinen, Tupu Mentu, Elina Ollikainen, Marja Palmujoki, Alli Peep,Raija Rastas, Sanna Rintalaulaja, Johanna Suonpää, Marjaana Tillander-Luhtala, Kaisa Törmänen, Leena Vainio, Jana Vyborna-Turunen, Jaana Wahlsten, Tarja Wallius, Ditte Winqvist, Eija Zweygberg.




Viime hetken pelastus kaatopaikalla - Saved at the last minute

Älä heitä rikkinäistä lyhtyä pois!


Tänä syksynä olen joutunut käymään usean kerran jätteenkäsittelypaikalla, jota arkisemmin kutsutaan kaatopaikaksi. Nykyään jätteestä iso osa pystytään uusiokäyttämään ja osa menee sekajätteen kautta energiantuottoon eli ne poltetaan. Jätteenkäsittelypaikalla olen surullisena katsellut polttoon/uusiomateriaaliksi meneviä tavaroita, joita voisi vielä käyttää tai muuten hyödyntää varaosiksi - polkupyöriä, nauloja, 50v vanha naulakko, ikkunoita, tuoleja... lista on aivan loputon. Käyttökelpoista tavaraa on paljon. Ongelma vain on siinä, että jätteenkäsittelypaikalta EI SAA VIEDÄ tavaroita, ainakaan täällä Uudenmaan alueella, tätä olen jo pariin otteeseen kysynyt eri paikoista mm. Kiertokapula ja Lassila&Tikanoja. Tämä on ollut sellainen asia, joka harmittaa, suututtaa, turhauttaa ja toivoisin, että tähän saataisiin jotain muutosta.


Viime kerralla kuorman tyhjennysrampille tuli samaan aikaan vanhempi mies, joka laittoi kuvassa olevan lyhdyn sekalaisen jätteen lavalle. Päätinpä sitten avata suuni ja kysyin voisinko ottaa lyhdyn ja voitte arvata että mies oli hölmistyneen näköinen, sanoi että "kyllähähän se sopii, mutta yksi lasi on tosin rikki". Nappasin lyhdyn mukaani ja se sai heti oitis uuden kodin paikallisen Roskalavaryhmän kautta  -> toisen roska voi olla toisen aarre MOT.


Haaveilin minimaailman rakentamisesta lyhtyyn, mutta aika ei yksinkertaisesti anna myöten Niinpä tyydyn nauttimaan näistä kuvista, joissa on  opiskelukaverini Lauran rakentama sydäntä liikauttava asetelma. Sekin on tehty lyhtyyn josta yksi lasi oli rikki. Rakastan näitä pienoismaailmajuttuja ja Laura on niiden tekemisessä taitava. Voi ihanuutta!



This lantern was saved from the landfill at the last minute and given away through a group on fb for free.  Look what my friend Laura has made! She has created a mini room in a broken lantern, so adorable!



Images: Laura