Yhteinen materiaalipankki kierrätysyrittäjille?


kuva: Microsoft

Vierailin viime viikolla ihastuttavassa kierrätystuotteita myyvässä putiikissa nimeltä Mereija ja pohdiskelimme myymälän omistajan Eijan kanssa materiaalien hankinnan haasteita kierrätystuotteiden valmistajille.  

Materiaalia saattaa joutua haalimaan eri paikoista, mikä taas vie aikaa muulta toiminnalta, mm. tuotteiden valmistukselta. Toisaalta taas itselle saattaa kertyä materiaalia, jota ei voi käyttää hyödyksi omassa yrityksessä.

Olen aiemminkin pohtinut tuota materiaalien keräämistä, sillä saan jatkuvasti tavaraa, jota en ehdi muokata uusiksi tuotteiksi.  Jollekin muulle ne saattaisivat olla tarpeen. Itse en ole yrittäjä enkä tee vielä tuotteita myyntiin, se on suunnitteilla joskus hamassa tulevaisuudessa

Eija heittikin idean KIERRÄTYSTUOTEYRITTÄJIEN OMASTA MATERIAALIPANKISTA.

Miltä kuulostaa? Materiaalipankki voisi toimia vaikka blogimuodossa. Blogiin voisi laittaa omat toiveensa materiaalista ja tarjota muille sellaisia, joilla ei ole itselle käyttöä. Lähekkäin toimivat yrittäjät voisivat hyödyntää toisiaan. Facebook olisi ehkä kätevin foorumi tällaisen ryhmän muodostamiseen, mutta kaikki eivät kuulu naamakirjaan.

Olisiko tällaiselle materiaalipankille tarvetta, löytyiskö kiinnostuneita? Miten tavoittaisin muut pienet yrittäjät?

Tämä sama teksti on esillä myös Kiepauksen facebook-sivulla :)


Edit: Johanna laittoi linkin tänne: Kiepaus ja kierrätysyrittäjien materiaalipankki, tänne voi laittaa tavaraa hakuun ja tarjota tavaraa! Hyvä, nyt on olemassa valmis kanava tavaran kierrättämiseen :)


6 comments:

Purnauskis said...

Kuulostaa hyvältä! Itse hamsteroin pitkään joitain kierrätysjuttuja, mutta jäi nurkkiin lojumaan, kun ei ole jaksanut käydä innovatiiviseksi. Matskupankki olisi siis oivallinen juttu, materiaalinkeruu kun on niin vaivatonta ja sillä mielellään jeesaa jotakuta. Ja mikä sen kivempaa kuin pidentää jonkin asian/tavaran/"roskan" käyttöikää! Niin ja mielestäni matskupankin olisi hyvä olla avoin myös yksityishenkilöille! Ei jäisi vaikkapa punottu kahvipaketeista tehty kassi haaveeksi vain sen takia, ettei itse juo kahvia...

Lea - kiertoidea said...

Tätä ideaa pitää kehitellä edelleen, mietin että osa voisi toimia paikallisesti vaihtoperiaatteella. Tuonne nettisivulle voisi laittaa tiedon, jos muuten ei löydä sopivaa tavaraa tai itselle on kertynyt materiaalia, jolle ei ole vielä löytynyt uutta omistajaa.

Kaisa/Peikkolapset said...

Peikkolapset ehdottomasti mukana tällaisessa! Mulle lahjoitetaan välillä kankaita ja pitsejä, joilla en tee yhtään mitään ja menevät sitten Pelastusarmeijaan, josta ne pahimmassa tapauksessa joutuvat kaatopaikalle. Ihan kunnollisia kankaita siis, mutta ihan väärän tyylisiä minulle.

Lea - kiertoidea said...

Kiitos kommentista myös Kaisalle, tätä pitää nyt vain alkaa kehittämään eteenpäin:)

Anonymous said...

Ideana hieno. Paikallisia materiaalipankkeja pitäisi olla ympäri Suomen, postittaminen käy turhan kalliiksi.

Lea - kiertoidea said...

En ollut huomannut kommenttiasi Tiina! Uskon myös, että paikallisesti homma toimisi parhaiten. Kun homman saisi alkuun, se varmaankin alkaisi pyöriä itsekseen kun oikeat ihmiset kohtaavat.