Pages

23 Jul 2011

Infoa bloggareille - Information for bloggers

Olen laittanut blogini kommentteihin eston siten,  että yli kuukauden vanhoja juttuja ei voi kommentoida ilman että tarkastan ne ensin. Tuttuni blogissa kävi nimittäin ilmi, että kommenttien sekaan oli ujutettu virus ja niistä kaupan päälliseksi troijalaisen. Vanhojen postauksien sekaan oli laitettu kaksi kommenttia ja niiden lukija sai viruksen koneeseensa. Toinen niistä oli laitettu siten, että se näkyi vain bloggerin hallintapaneelin kautta eli virusskriptin lataaja on tiennyt tarkkaan mitä tehdä. Toinen kommenteista oli kirjoitettu englanniksi, toinen oli vain sarja numeroita ja kirjaimia.

Minulle tämä asia oli uusi ja kyselin asiasta kavereiltani joilla on blogi, eikä kukaan heistäkään ollut kuullut tällaisesta aikaisemmin. Halusin laittaa jutun näistä asioista, koska monella teistä lukijoista on myös oma blogi. Tavan takaa -blogi on vielä sellainen, että aiheidensa vuoksi siellä käy vain niistä kiinnostuneet ihmiset, eli kiusantekijät taitavat valita kohteensa aika satunnaisesti. Mutta nyt blogista on poistettu virukset, asian selvittämisessä ja kaikkien kommenttien tarkistamisessa oli kuulema kova työ.

Toinen juttu johon törmäsin on roskapostin laittaminen blogin kommentteihin, muistelin että olin joskus aikaisemmin lukenut siitä OutsaPop -blogista. Laitoin Outille viestiä asiasta ja hän kertoi, että spämmääjät olivat yksi yö ahkeroineet  blogin kommenttit täyteen roskapostia. Outi päivittää blogiaan todella usein ja postauksia paljon, hänkin joutui käymään kaikki postaukset ja niiden kommentit läpi, huh!


En nyt halua tässä suurennella riskiä mutta asiasta on hyvä tietää. On todella harmi jos on pitänyt blogia jo pari vuotta ja sitten joku idiootti huvikseen tai tietojenkalastelumielessä sabotoi sitä. Putsaamisessa voi olla kova homma. Tekisivät nuokin ihmiset jotain hyödyllistä, pitäisivät vaikka blogia... grrrr.

 
I have prenvented commenting for older posts than 30 days. The reason for this is, that a blog I regularly read, was infected by a troian and you got the bug by reading the comments. There were two comments, and the other one was hidden so that was seen only through the control panel. So these peole who did this knew exactly what they were doing. Now the blog is cleaned, but I was told that it was quite a job.


Another blogger found spam on the comment section of her blog OutsaPop. Outi told that one night spammers have been buzy and she also spent quite a while cleaning those messages.

I don't want exaggerate the risk, but these are good things to keep in mind. It isn't so nice to keep a blog for a couple of years and one day to find out that some idiot has had a good time doing some sabotage. Why don't these people do something useful, like starting a blog .... grrrr.


Kiitos kaikille jotka olette käyneet jättämässä kommentteja postauksiini. Se on tärkeää minulle myös siksi, että olen löytänyt monta hyvää ideaa kun olen käynyt kurkkaaamassa kommentoijan blogia!

Thanks for all those peole who have left comments on my blog. It is important for me, and I have found many good blogs and ideas through the comments! 

1 comment:

Lisa said...

Kiitos tästä erittäin hyvästä postauksesta! Eipä ole tullut tällainenkaan asia ennen mieleen. On se kurjaa kun joillain on aikaa tehdä ilkeyksiä ja huvin vuoksi sabotoivat toisten juttuja. :(

(Ps. Laittelin sulle muuten vielä s-postia, en tiiä oletko huomannut.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...